• De Linge/PCG ging nipt onderuit tegen de koploper.

Net geen stunt waterpoloheren De Linge/PCG

Sport 222 keer gelezen

LEERDAM • In Leerdam is het De Linge/PCG net niet gelukt te stunten tegen de ongeslagen koploper ZV Haerlem. Pas in de allerlaatste minuten gaf de ploeg zich gewonnen (9-11).

De wedstrijd begon in een heel hoog tempo, waarbij het spel op en neer golfde. Waar Zv Haerlem vooral gevaarlijk was via contra-aanvallen, maakte de Gorcums-Leerdamse combinatie een aantal prachtige midvoordoelpunten.

Zo draaide Tjerk Noorduyn twee maal magistraal weg bij zijn tegenstander, om vervolgens te scoren.

Zware pressing
Gedurende de wedstrijd werd er steeds iets steviger gespeeld en De Linge/PCG had moeite om onder de zware pressing van de bezoekers uit te komen. De Linge/PCG leed hierdoor meerdere malen slordig balverlies, waar Zv Haerlem dankbaar van profiteerde.

De laatste periode begon met een verdienstelijke 8-9 op het scorebord. Het lukte de thuisploeg echter niet meer om een vuist te maken in de aanval. Keeper Sjoerd den Breejen hield De Linge/PCG met een aantal goede saves in wedstrijd.

Forceren
Eén minuut voor tijd leek het verzet definitief gebroken, toen Zv Haerlem op een 8-10 voorsprong kwam. Uit een overtalsituatie knalde Tjerk Noorduyn nog wel de aansluitingstreffer binnen.

Met nog 25 seconden te spelen, probeerde De Linge/PCG nog iets te forceren, maar dit leidde er enkel toe dat de Haarlemmers de 9-11 scoorden.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Tjerk Noorduyn drie, Victor Visser twee, Rimmer Genee, Lennart van Wieren, Menno Cloostermans, Nicky Advokaat allen een treffer.

Volgende week speelt De Linge/PCG om 18:15 uur in Leiden tegen het plaatselijke LZ 1886.