Afbeelding

Ruim 100 kilo afval verzameld langs N327 in Geldermalsen

Algemeen 240 keer gelezen

GELDERMALSEN • De zwerfafvalbrigade uit Geldermalsen heeft in de bermen van de provinciale weg N327 ruim 100 kilo afval ingezameld. De opruimactie is uniek: het gebied is eigendom van de provincie en normaal niet toegankelijk. Na overleg met de gemeente werd er een uitzondering gemaakt.

De zwerfafvalbrigade uit Geldermalsen kreeg hulp van zwerfafvalbrigade uit Meteren en inwoners die eenmalig aansloten. Ze liepen van de kruising bij de brandweerkazerne tot aan de rotonde van Randweg en vandaar gingen zij richting de A15. In totaal hielpen 28 vrijwilligers mee aan de bijzondere actie. Samen verzamelden zij ruim 100 kilo afval. Afval wat anders jaren in de natuur rond zou zwerven. Voor de veiligheid zorgde de Leeuwenstein Groep uit Geldermalsen voor verkeersmaatregelen. Dit deden zij geheel kosteloos.

Zwerfafvalbrigades
In de gemeente West Betuwe zijn in totaal vijftien zwerfafvalbrigades actief. Zij gaan geregeld op pad om afval op te ruimen. De brigades bestaan uit vrijwilligers die zich samen inzetten voor een schone leefomgeving. In Geldermalsen doen zij dit al sinds november 2017. En met resultaat: het afgelopen jaar zijn er al 448 zakken afval verzameld.

Help mee
In een groot deel van de West Betuwse kernen is een brigade. Zij zoeken altijd vrijwilligers die een steentje willen bijdragen aan een schone omgeving. Voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met Gerda van Haarlem van de gemeente West Betuwe via 0345-728800.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden