Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com

Gemeente West Betuwe wil Club Rodenburg sluiten

  •   585 keer gelezen

BEESD • De gemeente West Betuwe wil Club Rodenburg in Beesd voor één jaar sluiten. Ook is men voornemens de drank- en horecavergunning in te trekken.

Club Rodenburg is momenteel nog gewoon open. Ook de evenementen komend weekend gaan gewoon door. Club Rodenburg heeft het voorgenomen besluit van de gemeente bij de voorzieningenrechter in Arnhem aangevochten. Volgende week vrijdag 19 april doet de rechter uitspraak.

 "We begrijpen dat de sluiting veel impact heeft en emoties oproept", aldus de gemeente in een persbericht. "In en om de club zijn diverse incidenten geweest. Er is al geruime tijd sprake van overmatig gebruik van alcohol en drugs, handel in verdovende middelen en geweldsincidenten. Met deze sluiting willen we een duidelijk signaal geven aan de eigenaren, personeelsleden en bezoekers. Door niets te doen, brengen wij bezoekers en inwoners in gevaar. Dit kunnen en willen wij niet toestaan."

Volgens de eigenaar is Club Rodenburg slachtoffer geworden van een incident waar men geen invloed op heeft gehad. "Wij hadden tot voor kort een goede samenwerking met de gemeente West Betuwe, alsmede met de politie", aldus de Facebook-pagina van de discotheek. "In januari heeft de gemeente een nieuwe burgemeester gekregen. Deze nieuwe burgemeester hebben wij helaas tot op heden nimmer gesproken of gezien. Waar de vorige burgemeester geen reden zag tot sluiting, is deze burgemeester een andere mening toegedaan en heeft besloten dat de club voor de duur van 1 jaar dicht zou moeten. Feitelijk zou dit het einde van onze club betekenen."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }