Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Cradle voor bewoners van verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam

  •   375 keer gelezen

LEERDAM • De bewoners van afdeling Hornstaete van verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam namen onlangs een Cradle (CRDL) in ontvangst. Dit instrument stimuleert onderling contact op een speelse manier en daar hebben bewoners baat bij. Dankzij de stichting Vrienden van Lingesteyn kon de CRDL worden aangeschaft. 

Zorgverleners in verpleeghuizen zetten de CRDL steeds vaker in. "Het instrument heeft een positief effect op mensen met dementie of op mensen bij wie de communicatie moeizamer gaat", zegt locatieleider Marina Tucker. "Door de CRDL vast te houden, te strelen of er op te trommelen, ontstaat een variatie aan geluiden. Zo horen bewoners een klaterend beekje, een trein of het ruisen van de zee. Deze geluiden roepen herinneringen of emoties op en die leiden weer op een speelse manier tot onderling contact. Dat helpt het isolement van mensen te doorbreken wanneer een gewoon gesprek niet meer goed mogelijk is. Het is heel mooi om te zien wat het bij onze bewoners teweegbrengt. Zorgverleners, mantelzorgers, partners en familieleden van onze bewoners maken dan ook graag gebruik van de CRDL."

Overhandiging
De CRDL werd overhandigd door stichting Vrienden van Lingesteyn. Marina: "We vinden het bijzonder dat de stichting zo'n groot bedrag heeft geschonken aan onze bewoners. We waarderen het enorm."
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK