• WHV kwam net tekort in de topper tegen City Bril Krimpen.
• WHV kwam net tekort in de topper tegen City Bril Krimpen. Foto: Stockfoto 123RF

WHV drukt net niet door in topper

Algemeen 116 keer gelezen

ASPEREN • De heren van WHV speelden afgelopen zaterdag in eigen huis tegen City Bril Krimpen, de nummer twee van de ranglijst. Hoewel de ploeg in de strijd om de tweede plek op een 2-0 voorsprong kwam, verloren zij uiteindelijk toch met 2-3.

WHV kon het niveau net niet lang genoeg volhouden en moest toestaan dat de ervaren equipe uit Krimpen aan den IJssel het tij wist te keren. Het gat naar de nummers 1 en 2 van de ranglijst bedraagt nu zes punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Sterk uit startblokken
De Asperense ploeg kwam uitstekend uit de startblokken. Spelverdeler Niels Reder wist met een prima servicereeks WHV direct op een comfortabele voorsprong te zetten, die niet meer werd weggegeven.

Ook in de tweede set wist WHV het initiatief te houden. Opnieuw waren de ingrediënten daarvoor een goede servicedruk en een prima blokkering. Daarnaast had spelverdeler Niels Reder met Stefan Arp en René Roth twee aanvallers waar hij altijd op kon terugvallen.

Moeizamer
Maar vanaf de derde set ging het moeizamer. Hoewel de ploeg nog altijd hard werkte, kwam het steeds moeilijker tot scoren. De passing werd wat minder zorgvuldig en de tegenstander was beter ingesteld op het spel van WHV.

Krimpen had via een slimme omzetting de middenposities versterkt, waardoor ze naast een betere blokkering ook nog eens veel meer scorend vermogen kregen. En dat leverde WHV hoofdbrekens op waar niet echt een passend antwoord op werd gevonden.

Hoewel de ploeg door hard werken en enkele aardige servicereeksen nog wel terug wist te komen in deze derde set, was het niet genoeg voor de setwinst.

Servicedruk laag
De vierde set was de minste goede set van Asperense kant. De servicedruk was laag en City Bril kwam heel gemakkelijk tot scoren. De Asperense aanval daarentegen wist nauwelijks meer langs de blokkering van de tegenstander te komen.

Zo wisten de bezoekers de stand uiteindelijk weer gelijk te trekken en moest een vijfde set de beslissing brengen.

En hoewel WHV aanvankelijk een paar punten achter kwam, werd nog één keer alles uit de kast getrokken. Onder impuls van Stefan Arp en René Roth wist de Asperense ploeg zich terug te knokken in deze vijfde set en pakte zelfs een voorsprong.

Maar waar de overwinning binnen handbereik leek te liggen, zorgden twee ongelukkige momenten ervoor dat het toch Krimpen was dat met 2-3 de winst wegkaapte.