• Bloemen voor aftredend voorzitter Annelies Brand-Boom uit handen van collega bestuurslid Ferry Ortiz Aldana van D66 West Betuwe.
• Bloemen voor aftredend voorzitter Annelies Brand-Boom uit handen van collega bestuurslid Ferry Ortiz Aldana van D66 West Betuwe. Foto: aangeleverd

Afscheid van voorzitter Brand-Boom van D66 West Betuwe

Algemeen 232 keer gelezen

WEST BETUWE • Annelies Brand-Boom uit Geldermalsen heeft tijdens de algemene afdelingsavond van D66 West Betuwe het voorzitterschap van de afdeling overgedragen aan Simone Jilderda uit Opijnen.

Brand-Boom begon als burgercommissielid van de gemeenteraad en werd in 2002 gemeenteraadslid. Tussen 2010 en 2012 was ze wethouder.

Zij stond aan de wieg van De Pluk, het multifunctionele centrum ten behoeve van de bibliotheek en het verenigingsleven, inclusief gezondheidscentrum.

Herindeling

Als voorzitter van de lokale D66 afdeling heeft zij de voorbereidingen op de herindeling tussen Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal in goede banen geleid. De afdeling beslaat overigens al sinds 1978 het grondgebied van de nieuwe gemeente West Betuwe. Nu de nieuwe gemeente een feit is vond zij het tijd om het stokje over te dragen.

Humanitas

Annelies Brand-Boom blijft actief voor de samenleving, zoals zij ook na haar wethouderschap en naast het voorzitterschap van D66 West Betuwe actief was bij diverse organisaties waaronder Humanitas en de Volksuniversiteit West-Betuwe.

Momenteel zet zij zich in voor de realisatie van zogenaamde Thuishuizen, kleinschalige woonvormen voor alleenstaande ouderen die niet alleen willen wonen en/of (dreigen te) vereenzamen.

Simone Jilderda

Simone Jilderda zal zich als nieuwe voorzitter met name bezighouden met het verder opbouwen van de afdeling. Het nog meer betrekken van jongeren is daarbij een belangrijk speerpunt. "Het gaat in de politiek immers om de toekomst, die van onze jongeren.''

Stroomhuis Neerijnen

Ook Jilderda is naast de politiek actief in de lokale samenleving. Onder andere als voorzitter van de stichting Stroomhuis Neerijnen en Maatje bij Humanitas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden