Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Wandel- en danscursus voor senioren in West Betuwe

Algemeen 298 keer gelezen

WEST BETUWE • Welzijn West Betuwe organiseert komende weken verschillende activiteiten om de senioren uit de gemeente fit en vitaal te houden.

Zo start docente Josien Teuling woensdag 30 januari met een introductiecursus 'In beweging met dans', speciaal voor senioren. Dansen is volgens Welzijn West Betuwe een hele goede manier om in beweging te blijven. In de cursus komen verschillende muziekvormen en dansen aan bod en de cursus is zowel geschikt voor dames als heren. Deelnemers hoeven niet samen met een partner te komen. Omdat er in een groep wordt gedanst, is de cursus ook heel geschikt voor individuen. De cursus duurt 8 weken en is wekelijks op woensdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur in dorpshuis EMM in Asperen. Er tijdens elke bijeenkomst een pauze van 15 minuten. Dankzij een bijdrage vanuit de gemeente is de eigen bijdrage voor de cursus 20 euro per deelnemer (contant te voldoen aan de docente bij de eerste les).

Voor senioren die liever wandelen, start Anneke van Wijk in Vuren op donderdag 7 februari een wandelserie. Deelnemers gaan wekelijks een uur aan de wandeling in de regio. Van Wijk is eigenaar van Fit met Anneke, ze wandelt al regelmatig met een groep op zondagochtend. Deze cursus voor senioren start op donderdag 7 februari van 13:00 tot 14:00 uur. Gedurende 8 weken begeleidt ze verschillende wandelingen in en rond Vuren. Tijdens het wandelen stopt zij regelmatig om rek- en strekoefeningen te doen. Deelnemers moeten wel minimaal een half uur redelijk kunnen doorwandelen en geen problemen hebben bij het wandelen op onverharde paden. Voor mensen die lopen met een stok of rollator is deze cursus niet geschikt. De eigen bijdrage voor de cursus is dankzij een bijdrage uit de gemeente 15 euro per persoon (contant te voldoen aan de docente bij de eerste les).

De cursussen zijn bedoeld voor senioren uit de gemeente West Betuwe. Van tevoren opgeven is verplicht, dit kan bij Stijn Brokx, buurtsportcoach bij Welzijn West Betuwe, sbrokx@welzijnwestbetuwe.nl of 0345-616610.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden