• De meiden van HCL pakten dit weekend zes punten.
• De meiden van HCL pakten dit weekend zes punten. Foto: Aangeleverd

Zes punten voor MA1 Hockeyclub Leerdam

Sportt 244 keer gelezen

LEERDAM • Voor de dames van de MA1 van HC Leerdam stonden er zondag twee wedstrijden op het programma. Beide duels leverden de volle winst op.

In de eerste wedstrijd tegen MA2 IJsseloever werd al snel duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Door een goede aanvalscombinatie van Marit, Annelies en Annebel slaagde de laatste erin de 1-0 voor HCL op het scoreboord te zetten.

Mooie kansen 
Het spel ging daarna op en neer en beide ploegen kregen goede kansen. Strafcorners van IJsseloever werden goed gepareerd door de Leerdamse verdediging. Na een spannend duel trok HC Leerdam met 1-0 aan het langste eind.

De tweede wedstrijd ging tegen SCHC MA5. Geen onbekende, want twee weken geleden speelden de Leerdammers ook al tegen dit team. Toen won HCL met 4-1. Zondag ging het niet zo gemakkelijk.

Strafcorner
Toch was het HCL dat uit een strafcorner wist te scoren. Na goed aangeven van Lotte zette Annemarie via een hoge push de 1-0 op het scorebord. Daarna golfde het spel op en neer en kreeg SCHC een paar goede kansen, maar Irja wist haar doel schoon te houden.

Na 20 minuten kregen de dames van HCL opnieuw een strafcorner. Lotte plaatste de bal op Annemarie die opnieuw met een mooie hoge push scoorde: eindstand 2-0. Zo bleven de zes punten in Leerdam.

Op 26 januari komt HC Leerdam weer in actie. Dan spelen ze tegen de concurrenten Laren en Montfoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden