Afbeelding
Foto: Antony Swiderski

Joyce Wielders wint Van der Wal Publieksprijs bij Leerdamse Kunstwedstrijd

Algemeen 921 keer gelezen

LEERDAM • Dik Kusters heeft vrijdag de Leerdamse Kunstwedstrijd op zijn naam geschreven. Joyce Wielders won de Van der Wal Publieksprijs. De uitslag werd vrijdag bekend gemaakt.

Maar liefst 75 kunstenaars uit de regio deden mee aan de wedstrijd. Het thema was dit jaar 'Holland herinnerd'. Kusters won met een schilderij met als titel 'Ochtendgloren', de tweede prijs ging naar Jan van de Kolk voor zijn werk 'Griend in wintertijd'. De derde prijs was voor Lida Anceaux voor haar textielcreatie met als titel 'Holland'. De originaliteitsprijs was voor Adelien Bakker met het schilderij 'De handen van Rembrandt'.

Veel andere inzendingen kregen een eervolle vermelding van de jury waaronder Joyce Wielders. Tot grote verrassing van Wielders won zij ook de Van der Wal Publieksprijs met haar schilderij 'Oma's erwtensoep'. Alle inzendingen zijn nog tot donderdag 13 december te zien bij Van der Wal Interieuradviseurs in Leerdam. De Leerdamse Kunstwedstrijd is een initiatief van het Leerdams Kunstenaarscollectief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden