• De wethouder aan tafel met Ruud en Alice.
• De wethouder aan tafel met Ruud en Alice. Foto: aangeleverd

Wethouder brengt bezoek aan gezinshuis Pure-kidz in Asperen

Algemeen 981 keer gelezen

ASPEREN • Wethouder Griedo Bel bracht vrijdag een bezoek aan het gezinshuis Pure-kidz met pleegvader Ruud Heurter, pleegmoeder Alice Heurter-Wolfs, dit in het kader van de Week van de Pleegzorg.

In het gezinshuis in Asperen wonen nu drie kinderen die om diverse redenen niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Ruud en Alice bieden al 9 jaar een warm en onvoorwaardelijk thuis. Ze werken samen met de organisatie Entrea. "We zijn een stabiele, kleinschalige instelling waar we fulltime kinderen opvangen die anders in een groter opvangtehuis hadden moeten opgroeien", zeggen Ruud en Alice.

De wethouder toonde zich onder de indruk: "Dit soort initiatieven zijn een goed voorbeeld voor ons als gemeente. Ik heb erg veel respect voor het pleeggezin van Ruud en Alice!" Ook Alice en Ruud waren blij met de interesse van de wethouder. "Pleegzorg en gezinshuizen zijn nu niet genoeg zichtbaar binnen de gemeente. Ook is het heel belangrijk om kennis en ervaringen te delen en niet allemaal zelf het wiel uit te vinden", meent Alice. "Organisaties als Entrea en stichting Pure-kidz willen graag samenwerken en hun kennis en expertise delen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden