• Wethouder Ton van Maanen (links vooraan) ging vrijdagmiddag na het klaren van de klus op de foto met Fredie van Asch, aannemer Voskuilen en een hele reeks vrijwilligers van voetbal- en tennisvereniging Rhelico.
• Wethouder Ton van Maanen (links vooraan) ging vrijdagmiddag na het klaren van de klus op de foto met Fredie van Asch, aannemer Voskuilen en een hele reeks vrijwilligers van voetbal- en tennisvereniging Rhelico. Foto: Dick Aanen

Veilig fietspad voor sportende jeugd van Rhelico's

Algemeen 445 keer gelezen

RUMPT • Op initiatief van voetbalvereniging Rhelico en tennisvereniging Rhelico is de afgelopen twee weken een fietspad aangelegd vanaf de westkant van het sportcomplex tot aan het terrein van de kermisfamilie Eckelboom in Beesd. Het fietspad van ongeveer zeshonderd meter gaat voor een groot gedeelte over het boerenland van Fredie van Asch.

"Het fietspad is aangelegd als veilige route voor onze jonge leden", zegt initiatiefnemer Jordi de Groot, lid van de tennisvereniging. Het betekent dat jonge kinderen niet langer de gevaarlijke oversteek hoeven te nemen vanaf de provinciale weg richting de Boutensteinseweg. Ze kunnen nu gebruikmaken van de rotonde ter hoogte van de Veerweg bij Beesd, die een stuk overzichtelijker en veiliger is. Het nieuwe fietspad haakt aan bij de Zijlsteeg en de Haaftenseweg, waar het bedrijf van Eckelboom is gevestigd.

De gemeente heeft het fietspad gefinancierd, gedeeltelijk uit het Leefbaarheidsfonds en gedeeltelijk uit samengevoegde dorpsbudgetten. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemersbedrijf Voskuilen uit Gellicum. Maar ook de leden van de beide Rhelico's hebben hun steentje bijgedragen, onder ander bij het aanbrengen van de bovenlaag met schelpen uit de Noordzee. Vrijdagmiddag was de klus geklaard en konden de initiatiefnemers, de aannemer, de vrijwilligers en wethouder Ton van Maanen vol trots op de foto.

Volgende week worden op het nieuwe fietspad nog zes lantaarnpalen geplaatst, die werken op zonne-energie. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden