Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Jasper Ruhe

Leerdammer Bob Hennekes won fieldseat bij Ajax-wedstrijd

  •   921 keer gelezen

LEERDAM • Bob Hennekes uit Leerdam zag zondag de wedstrijd Ajax - AZ in de Johan Cruijff ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met zijn kleinkinderen zag Bob hoe Ajax met 5-0 van AZ won. 

Bob Hennekes uit Leerdam: "Wat was dit een mooie ervaring! Echt heel bijzonder om de wedstrijd vanaf deze plek, zo dicht aan het veld, mee te maken. Het was extra leuk omdat ik mijn kleinkinderen bij me had. Ze zijn allemaal Ajax-fan en waren echt aan het genieten. Voorafgaand aan de wedstrijd gingen we er wel vanuit dat Ajax zou winnen, maar 5-0 hadden we niet verwacht!"

VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten