Afbeelding
Foto: Rick den Besten
vierdaagse

Wim Haag, Karel Meijdam en Erwin Donga: 'Kaarsje gebrand voor Gerdie'

Algemeen 1.349 keer gelezen

NIJMEGEN/LEERDAM • Wim Haag, Karel Meijdam en Erwin Donga uit Leerdam zijn vooral dankbaar dat ze de Nijmeegse Vierdaagse mogen lopen. "We hebben een kaarsje gebrand voor Gerdie." 

Ze willen het eigenlijk niet over de temperatuur hebben. "Liever dit dan regen, je moet er gewoon niet al teveel over kletsen." Het gaat deze donderdag prima met ze. Geen klachten, geen bijzonderheden. Gewoon veel plezier met elkaar. Wim Haag en Karel Meijdam lopen respectievelijk voor de dertiende en negende keer. Ieder lopen ze 30 kilometer.

Erwin Donga pakt de 40 kilometer, maar doet voor het eerst mee. En elkaar halverwege dan weer ontmoeten, lukt tot nu toe goed. Donga: "We hebben ontdekt dat kerken mooie ontmoetingsplekken zijn. Ze zijn op de route bijna allemaal wel open. En je kunt daar mooi even bijkomen." Hij vertelt dat hij in zo'n kerk een kaarsje heeft aangestoken voor Gerdie van Brakel, die een goede vriendin van hem was. Ze overleed recentelijk. Nog maar 52 jaar oud. "Als je dan aan haar denkt, dan mag je dankbaar zijn dat je hier mag lopen." 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden