• De cliënten van Nooit Gedacht op stap.
• De cliënten van Nooit Gedacht op stap. (Foto: aangeleverd)

Herwijnse zorgboerderij Nooit Gedacht neemt cliënten mee op stap

  •   671 keer gelezen

HERWIJNEN • Stephan van Steenis van zorgboerderij Nooit Gedacht in Herwijnen nam donderdag al zijn cliënten mee voor een rondvaart over de Linge.

In totaal zijn ze met elf ouderen, drie jongeren en vijf vrijwilligers en begeleiders op de boot gestapt. Een ontspannende activiteit waarbij van zowel een koud als een warm buffet genoten kon worden. Dit uitje is voor een aantal cliënten misschien wel hét uitstapje van het jaar.

"Onze cliënten houden van gezelligheid en het ondernemen van activiteiten. Samen met onze cliënten hebben we een mooi eerste jaar achter de rug. En daarom wilden we ze graag meenemen voor een feestelijk uitje", licht Stephan van Steenis toe. De rondvaart werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage in verband met het 10-jarig bestaan van stichting Zorgboeren Zuid-Holland dit jaar. Deze organisatie bestaat onder meer uit verschillende zorgcoördinatoren en een administratie, de stichting verzorgt het secretariaat, de cliënt- en financiële administratie voor de aangesloten zorgboeren.

Start

Zorgboerderij Nooit Gedacht in Herwijnen is sinds mei 2017 gestart met het bieden van dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, ouderen die dagbesteding zoeken en kinderen met een speciale zorgvraag. De zorgboerderij is inmiddels vijf dagen in de week geopend en Van Steenis biedt dagbesteding aan vijf tot acht cliënten per dag (gemiddeld drie à vier cliënten per medewerker). Op dit moment zijn er nog een aantal plekken vrij op de zorgboerderij in Herwijnen.


q zorgboerderijnooitgedacht.nl

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK