• De groep die zich voorbereidt op de City Run.
• De groep die zich voorbereidt op de City Run. Foto: Cynthia van de Water

Lekker trainen voor de City Run

Sport 623 keer gelezen

LEERDAM • Een groep van 20 sporters is aan het trainen om vrijdag 15 juni goed voorbereid mee te doen aan de City Run in het centrum van Leerdam.

Cynthia van de Water, buurtsportcoach van Samen Doen Leerdam, zocht hiervoor contact met de stichting Vijfheerenlandenmarathon. Dat leidde ertoe dat een serie van tien trainingen wordt gegeven waarbij de deelnemers worden klaargestoomd om mee te doen aan de vijf of tien kilometer.

Warming-up
De trainingen worden begeleid door Christiaan Diem en Kick Gereke en beginnen met een stevige warming-up. Daarna wordt bij het LRC-complex de 'echte' looptraining gegeven. Bovendien krijgen de deelnemers huiswerk mee om thuis verder aan de slag te gaan.

Volgens Cynthia van de Water is de sfeer tijdens de trainingen op donderdagavond uitstekend. "Het is super gezellig en er wordt hard gewerkt. Iedereen bereidt zich zo goed mogelijk voor op de City Run."

"Dat evenement begint nu echt te leven. Sommigen hebben nog nooit meegedaan, omdat ze zelf niet aan trainen toe komen. Anderen hebben al eens eerder gelopen, maar willen de puntjes op de i zetten en er zijn ook deelnemers die van de vijf naar de tien kilometer willen gaan en daarvoor wat extra voorbereiding nodig hebben."

Enthousiast
De leeftijd van de deelnemers varieert van 20 tot pakweg 60 jaar.

Cynthia van de Water is enthousiast over het project. "Als het even kan, doen we dit volgend jaar weer. Ons doel is om zoveel mogelijk inwoners te laten bewegen. En het is natuurlijk helemaal leuk als zo'n project dan aansluit bij een plaatselijk evenement als de City Run."

Het programma van de City Run begint op 15 juni om 18:00 uur; inschrijving via de website is nu al mogelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden