Afbeelding
Foto: PR Bankgiro Loterij

Sleept GeoFort de 'Museum van het Jaar'-titel in de wacht of niet?

Algemeen 391 keer gelezen

HERWIJNEN • GeoFort in Herwijnen heeft nog twee weken de tijd om de titel 'Museum van het Jaar' in de wacht te slepen. En belangrijker: de bijbehorende 100.000 euro. 

GeoFort neemt het op tegen het Maritiem Museum Rotterdam en Science Centre Delft. De publieksprijs van BankGiro Loterij Museumprijs gaat dit jaar naar een van deze drie techniekmusea. Om de spanning een beetje op te drijven, is er nu een tussenstand bekend gemaakt: de koploper heeft op dit moment 38,4 procent van de stemmen, nummer twee 34 procent, gevolgd door de nummer drie met 27,6 procent. 

De drie genomineerde musea doen er alles aan om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Zo heeft GeoFort een video gemaakt waarin hun droom centraal staat: een Virtual Reality Experience.

Het publiek kan tot en met dinsdag 8 mei aanstaande stemmen op een van de drie musea via deze website. www.museumprijs.nl. Op vrijdag 18 mei maakt de organisatie de winnaar bekend. Stemmers maken kans op een vijfdaagse reis naar New York voor twee personen.

De BankGiro Loterij Museumprijs, uitgereikt sinds 1990, is een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. Vorig jaar stemde een recordaantal van 80,9 duizend mensen op hun favoriete museum. Ieder jaar staat een andere categorie centraal. Eerdere winnaars zijn: TextielMuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum in Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014). 

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden te belonen en een breed publiek bij deze musea te betrekken. Meer informatie is te vinden op www.museumprijs.nl. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden