• WHV (hier op archieffoto) won uit van Sliedrecht Sport.
• WHV (hier op archieffoto) won uit van Sliedrecht Sport. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Dames WHV pakken vier punten

Algemeen 128 keer gelezen

SLIEDRECHT • In de nieuwe sporthal De Basis in Sliedrecht wonnen de dames van WHV vrijdagavond met 1-3 van WHV. De Asperense ploeg had vooraf op een 0-4 overwinning gehoopt, omdat Sliedrecht dit seizoen slechts acht sets gewonnen heeft en daarmee op de laatste plaats staat.

Het was vrijdag een hernieuwde kennismaking met Sliedrecht, want twee weken geleden stond dezelfde wedstrijd in Asperen op het programma.

Mat
De eerste set begon WHV zwak. Het ontbrak het team aan agressiviteit en het spel was mat. Ballen werden eenvoudig over het net gespeeld, waardoor Sliedrecht alle gelegenheid kreeg om een goede aanval op te bouwen.

Ook in de verdediging en de passing liet WHV het liggen. Sliedrecht staat echter niet voor niets onderaan en maakte geregeld fouten, waardoor de thuisploeg geen kans zag een grote voorsprong op te bouwen. Desalniettemin ging de eerste set met 25-22 naar Sliedrecht.

Overtuiging
Voor het begin van de tweede set hield coach Niels Reder zijn team een spiegel voor en gaf de speelsters het dringende advies om alle twijfel weg te nemen en vol overtuiging te gaan spelen.

Het team pikte de tip uitstekend op en dat resulteerde in een WHV dat de leiding nam en veel druk op Sliedrecht wist te zetten. Zowel in de service als in de aanval was een groot verschil te zien in vergelijking met de eerste set.

Met een lange serviceserie van Georgette Kwakkel aan het einde van de set, ging deze tweede set met 11-25 ruim naar WHV.

Twijfel
In de derde set zette WHV dit goede spel aanvankelijk prima door. Maar toch sloeg halverwege opnieuw de twijfel toe en werden er in de passing onnodige fouten gemaakt.

Hierdoor kwam de Asperense ploeg onvoldoende tot aanvallen en kroop Sliedrecht puntje voor puntje dichterbij. Met de hakken over de sloot haalde WHV toch nog de set binnen: 28-30.

Mentale klap
Het verlies van de derde set bleek voor Sliedrecht een mentale klap. De thuisclub boog het hoofd en zonder echt in de problemen te komen, werkte WHV de vierde set af. Met een killblock van middenspeelster Irene Bijl aan het einde van de partij ging ook de laatste set van de wedstrijd naar WHV.

WHV haalde door deze 1-3 overwinning vier punten binnen en blijft hiermee op de achtste plaats staan. Met nog drie wedstrijden voor de boeg tot het einde van de competitie is WHV nog niet zeker van handhaving in de promotieklasse. Het is belangrijk dat het team de komende weken niet afzakt naar de tiende plaats.

Volgende week zaterdag speelt WHV om 17:15 uur in Dordrecht tegen Next Volley Dordrecht.