Afbeelding
Foto: aangeleverd

Sam Donker voorleeskampioen regio Lingewaal

Algemeen 439 keer gelezen

HEUKELUM • Acht voorleeskampioenen uit de regio Lingewaal kwamen woensdag bijeen in Bibliotheek Heukelum voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Sam Donker van basisschool De Rietput uit Heukelum tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Sam las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek 'Zoute tranen & zoete koek' van Petra Messelink. De acht kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Heukelum voor de titel van regiokampioen.

Met haar winst heeft Sam zich geplaatst voor de halve finale, op woensdag 14 maart bij Bibliotheek Rivierenland in cultuurcentrum Zinder in Tiel. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018 vindt plaats op woensdag 23 mei.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden