Afbeelding

VVD: 'Gedoogzone langer afsteken vuurwerk in Zederik'

Algemeen 301 keer gelezen

zederik • De VVD pleitte maandagavond voor het instellen van een gedoogzone voor het meerdere dagen afsteken van vuurwerk in de gemeente Zederik.

Het doel: terugdringen van overlast van vuurwerk tijdens de viering van oud en nieuw. "De handhaving van de huidige tijdstippen waarop vuurwerk afgestoken mag worden werkt niet", constateerde VVD-fractievoorzitter Hanneke van der Leun. "Daarnaast heb je te maken met groepen inwoners die liever minder vuurwerk zien en anderen die lekker willen knallen."

VVD Zederik zag de oplossing in een gedoogzone, waarin vanaf 28 december tot en met de viering van oud en nieuw vuurwerk afgestoken kan worden. "Zo'n locatie zou dan buiten de woonkern moeten zijn, zodat inwoners er geen overlast van ondervinden. Tegelijkertijd maakt het de handhaving er veel gemakkelijker op."

Waarnemend burgemeester André Bonthuis vond het een creatieve oplossing, maar kon er niet in meegaan. "De handhaving is niet optimaal, dat ben ik met u eens. Maar daarin zie ik geen aanleiding om de ruimte om vuurwerk af te steken dan juist uit te breiden. Het is ook niet mogelijk om lokaal op deze wijze af te wijken van het landelijke beleid."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden