• De dames van WHV gingen met 0-4 kopje onder.

Volley2B maatje te groot voor WHV

Sport 379 keer gelezen

ASPEREN • Volley2B uit Bergschenhoek bleek afgelopen zaterdag een maatje te groot voor WHV Dames 1. In Sporthal De Wiel in Asperen ging Volley2B er overtuigend met de punten vandoor: 0-4.

In de eerste set had WHV geen schijn van kans. Ondanks een goede passing in met name het begin van de set, maakten de aanvalsters aan het net hier onvoldoende gebruik van. Er werd nauwelijks gescoord vanuit de aanval, waardoor WHV al snel tegen een flinke achterstand aankeek.

Talenten
Voor coach Niels Reder was dit aanleiding om al vroeg in de wedstrijd zijn jonge talenten speeltijd te geven en de 'oude garde' te laten observeren waar kansen tot scoren zouden liggen. B-speelster Genevieve van der Lek maakte haar debuut en speelde niet onverdienstelijk als passer/loper. De set ging met 9-25 overtuigend naar Volley2B.

In de tweede set kwamen de oorspronkelijke zes speelsters van WHV weer terug binnen de lijnen en werd er met meer bravoure en lef gespeeld. Dit resulteerde in een flinke voorsprong. Hoewel het spel ook daarna attractief bleef voor het publiek, was ook in deze set Volley2B uiteindelijk een maatje te groot. Met 20-25 was WHV echter een stuk dichter bij de setwinst dan in de eerste set.

Aantrekkelijk
Het aantrekkelijke en snelle spel van beide teams werd ook in de derde set voortgezet. Wendy de Bie blokkeerde diverse ballen op het midden en op de sterke servicebeurten van Jennita Bovenschen hadden de passers van Volley2B weinig antwoord. WHV bleef vertrouwen houden en hoopte op winst van in elk geval één set. Helaas voor de Asperense dames en de vele toeschouwers werd ook deze set met 20-25 door Volley2B gewonnen.

Dat er ondanks het betere spel toch geen set gewonnen werd, had een negatieve invloed op het moraal van WHV. In de laatste set slopen de fouten er in allerlei opzichten weer in: de pass kwam onvoldoende aan bij de spelverdeler en de aanvalsters lieten geregeld hun kansen liggen.

Al met al ontbrak het WHV zaterdag vooral aan aanvalskracht. Iets wat zeker niet gold voor de gasten van Volley2B.

Op zaterdag 28 oktober speelt WHV om 20:00 een uitwedstrijd in Rotterdam tegen RVC/Libanon.