Afbeelding
Foto: Provincie Gelderland

Bea Schouten stopt als gedeputeerde

Algemeen 335 keer gelezen

REGIO • Gedeputeerde Bea Schouten heeft besloten haar functie als provinciebestuurder neer te leggen vanwege privé-omstandigheden.

Sinds september vorig jaar is de man van Schouten ernstig ziek. Gezien de sombere vooruitzichten heeft zij besloten om meer tijd te willen vrij maken om bij haar man en gezin te kunnen zijn.

Schouten is sinds 2015 gedeputeerde voor het CDA in Gelderland en heeft in portefeuille gebiedsopgaven, milieubeleid en leefbaarheid, recreatie en toerisme. Schouten: "Deze keuze valt mij zeer zwaar. De baan van gedeputeerde is een baan waar je je vol voor in moet kunnen zetten. Ik wil nu meer tijd met mijn man doorbrengen en dat past niet bij deze baan."

Fractievoorzitter Gerhard Bos reageert begripvol: "Het is een heftige situatie die Bea nu doormaakt. Ik begrijp daarom ook dat zij deze keuze maakt. Bea heeft zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor Gelderland en heeft zich daarin ontpopt als een gedeputeerde die met twee voeten in de klei stond en makkelijk aanspreekbaar is."

Schouten zal nog tot de vorming van een nieuwe coalitie aanblijven als gedeputeerde. Daarmee is een begin gemaakt na de verkiezingen van 20 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden