Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Jubilarissen in het zonnetje.
• Jubilarissen in het zonnetje. (Foto: aangeleverd)

Door Eensgezindheid uit Heukelum zet jubilarissen in het zonnetje

  •   364 keer gelezen

HEUKELUM • Tijdens het jaaroptreden van fanfarekorps Door Eensgezindheid uit Heukelum afgelopen zaterdag was er ook tijd om vier jubilarissen in het zonnetje te zetten.

Zowel Marjan Baks als Sabine Verweij zijn al 25 jaar lid van Door Eensgezindheid. Ilse Pannekoek en Koen Donselaar werden 12,5 jaar geleden lid van de vereniging. Alle jubilarissen werden persoonlijk toegesproken door voorzitter Bets van Roon.

Het jaarconcert werd geopend door de drumband. Zij speelden voor het laatst onder leiding van Tim Duijf bekende stukken als 'Clocks' van Coldplay en 'Amigo' van Chef'Special. Ook speelden ze een technisch lastig stuk: 'Allegria'. Na de pauze was het de beurt aan de fanfare. Ook zij moeten afscheid nemen van hun dirigent, Olaf Schipper. Buiten het openingsnummer 'La Storia', waarmee Door Eensgezindheid naar de Betuwe Cup is geweest, werd er ook meegezongen door het Heukelumsch Mannenkoor op de stukken 'You never walk alone' en 'Conquest of Paradise'.

Het concert werd vervolgd met een stuk waar zowel de drumband als de fanfare meespeelde, namelijk 'Children of Sanchez'. Dit stuk is een solostuk voor bugel. Sarine Donga heeft dit prachtig vertolkt.

De avond werd feestelijk afgesloten door een verrassing: dweilbandje 'Møt je høre' gaf een optreden. In dit bandje spelen veelal jeugdleden van Door Eensgezindheid. Voor hen was het ook een speciale dag, het was precies een jaar geleden dat het dweilbandje opgericht was.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten