Minister Ollongren spreekt op afscheid Clemens Cornielje

  •   236 keer gelezen

GELDERLAND • Na ongeveer honderdvijftig Statenvergaderingen nemen de Gelderse volksvertegenwoordigers op woensdag 23 januari afscheid van hun geliefde voorzitter en commissaris van de Koning in Gelderland: Clemens Cornielje. Cornielje stopt per 1 februari 2019 neer, na 13,5 jaar. De Statenvergadering is bijzonder omdat de agenda geheel in het teken staat van het afscheid met diverse sprekers, onder wie de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren.

Clemens Cornielje werd in 2005 geïnstalleerd op voordracht van Provinciale Staten. Als voorzitter van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten was hij 'het gezicht' van de provincie Gelderland. Daarnaast was hij ook de vertegenwoordiger van de regering in de provincie, de rijksheer. Een van de taken die daarbij horen, is het toezicht houden op de manier waarop gemeenten hun werk doen. Daarvoor legde hij regelmatig gemeentebezoeken af. 

De Provinciale Statenvergadering op woensdag 23 januari is zoals altijd openbaar. Live kijken via deze link. De vergadering is van 14:00 tot 16:00 uur. Daarna volgt een receptie tot 18:00 uur en is er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van de commissaris van de Koning. Aanmelding hiervoor is niet nodig.

De locatie is Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem.
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }