• Tom de Ridder verhuurt en verkoopt verkeersmaterialen.
• Tom de Ridder verhuurt en verkoopt verkeersmaterialen. (Foto: Janneke Boogaard)

Tom de Ridder (18) startte zijn eigen bedrijf in Zaltbommel

  •   1403 keer gelezen

ZALTBOMMEL/HAAFTEN • Tom de Ridder zag dat er vraag was naar een slimme oplossing voor bakens die nodig zijn bij wegafzettingen. Hij vond die oplossing en startte nog voor zijn achttiende verjaardag zijn eigen bedrijf Ri-Traffic.

"Kunnen we die niet goedkoper krijgen?" Met die vraag begon het allemaal. Tom werkte in Utrecht aan de aanleg van kabels en leidingen. Voordat zo'n project start, moeten er allerlei maatregelen getroffen worden om veilig aan het werk te kunnen. Iedereen kent wel de rood-witte, reflecterende bakens bij wegafzettingen.

Flexibel baken
Over de kosten van die verkeersmaatregelen ging het dus. Tom ging op zoek en vond een ander type baken, dat flexibel is en daarmee veel minder ruimte in beslag neemt. "De reflecterende folie is precies hetzelfde en voldoet dus aan de normen", laat hij zien in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Valeton in Zaltbommel, waar hij zich heeft gevestigd.

Polen
De flexibele bakens komen uit Polen. "Mijn vriendin is Pools, dat zoekt een stuk makkelijker", lacht de jonge ondernemer. Daarnaast had hij geluk dat het bedrijf vorig jaar op een beurs in Amsterdam stond. "Daar heb ik een exclusief contract kunnen sluiten voor Nederland."

Verhuur
Zo had de Haaftenaar eind 2017 zijn eigen bedrijf: Ri-Traffic. Naast de bakens en pionnen ging hij ook andere terreininrichtingen verkopen, zoals tijdelijke verkeersdrempels en -spiegels. Sinds kort verhuurt Ri-Traffic de materialen ook. "Als je bijvoorbeeld zelf een huis bouwt, is huren handiger dan kopen."

De weg naar succes
Zo kijkt De Ridder steeds tegen welke problemen de mensen in zijn doelgroep aanlopen en speelt daarop in. "Dat is volgens mij de weg naar een succesvol bedrijf."

Niet van een vreemde
Ondernemen heeft Tom niet van een vreemde: zijn opa had vroeger een winkel en ook vader De Ridder heeft een eigen bedrijf. "Eerlijk is eerlijk, dat helpt wel bij mijn start." Inmiddels heeft hij een bedrijfsauto om niet al te grote bestellingen in de buurt zelf weg te kunnen brengen. Direct contact met klanten is immers altijd een pluspunt.

Over vijftig jaar
Zo wordt de sneeuwbal al rollend steeds groter. In de toekomst hoopt Tom ook gemeenten in de regio tot zijn klanten te mogen rekenen. "En over vijftig jaar hoop ik net zo ver te zijn als bedrijven die nu vijftig jaar bestaan."

Aan de website wordt nog gewerkt. Meer informatie over Ri-Traffic is verkrijgbaar via: 06-28081866.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }