• De zonnige Betuwse 11 Dorpentocht in mei.
• De zonnige Betuwse 11 Dorpentocht in mei. Foto: Betuwefotograaf

Keurmerk voor Betuwse 11 Dorpentocht

Algemeen 139 keer gelezen

RHENOY • De Betuwse 11 Dorpentocht heeft van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) woensdag het keurmerk 'Extra Goed Geregeld' ontvangen.

Het jaarlijkse fietsevenement, met start en finish in Rhenoy, werd op in mei voor de vierde keer gehouden. Volgens een kwaliteitsadviseur van de NFTU, die zelf meereed, voldoet de Betuwse 11 Dorpentocht aan alle eisen voor het genoemde keurmerk. Het kwaliteitskeurmerk weegt niet alleen organisatorische en veiligheid technische zaken, maar laat sinds maart 2017 ook het oordeel van de deelnemers meewegen. Aan de vierde editie van de Betuwse 11 Dorpentocht deden 612 recreatieve fietsfanaten mee.

De organisatie is erg verheugd met het keurmerk en mag dat nu in alle communicatie uitingen gebruiken. "Met 'Extra Goed Geregeld' voldoen we aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. In 2015 ontvingen wij na de tweede Betuwse 11 Dorpentocht al twee van de maximaal drie haalbare NTFU-sterren. Dat wij dit hoogst haalbare keurmerk nu na de vierde editie van onze fietstocht ontvangen, is natuurlijk fantastisch. Een kroon op het werk voor alle vrijwilligers, sponsoren en de besturen van stichting Wielerronde Rhenoy en wtc De Lingerenners die dit evenement mogelijk maken. Met trots zullen wij het keurmerk dan ook uitdragen'', aldus Rutger van Stappershoef namens de organisatie. Volgend jaar beleeft de Betuwse 11 Dorpentocht haar eerste lustrum. De organisatie hoopt dat het keurmerk ook weer nieuwe deelnemers zal trekken. De voorbereidingen voor de feestelijke vijfde editie starten na de zomervakantie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden