Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com

Twee drugsdealers aangehouden in Leerdam

  •   keer gelezen   112

LEERDAM • Bij twee los van elkaar staande incidenten zijn afgelopen week in Leerdam aanhoudingen verricht voor de handel in (hard)drugs, zo laat Politie Vijfheerenlanden op Instagram weten.


De eerste aanhouding vond plaats op vrijdag 9 april. Surveillerende agenten zien die dag op de Stationsweg in Leerdam een scooter rijden zonder verlichting. De scooterrijder negeert het stopteken en vlucht na een achtervolging een woning in. 

In de woning verstopt de verdachte zijn jas. De jas wordt gevonden en daarin blijkt naast zijn identiteitskaart ook een handelshoeveelheid XTC en cocaïne te zitten en een verboden mes. De minderjarige verdachte is in de woning aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.

Er wordt onderzoek gedaan om de eigenaar van de scooter te achterhalen, deze is namelijk mogelijk van diefstal afkomstig. Ook is er proces-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen waaronder het rijden zonder rijbewijs. 

29 wikkels
Op maandag 12 april zien surveillerende een auto rijden bij het Europaplein in Leerdam. Bij het zien van de politie verhoogt het voertuig zijn snelheid. Nadat de auto aan de kant wordt gezet blijkt dat er, onder andere via Meld Misdaad Anoniem, melding gedaan is van handel in harddrugs door de inzittende van het voertuig.

Bij de controle blijkt dat de meerderjarige man 29 wikkels met vermoedelijk cocaïne in zijn ondergoed verstopt heeft. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. 

Meld criminele activiteiten
Vermoeden of kennis van handel in verdovende middelen of andere criminele activiteiten in de wijk? Meld dit bij de politie. Melden kan onder andere via het algemene politienummer 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier