Logo hetkontakt.nl/leerdam

WNC weer doelwit van inbraak

  •   keer gelezen   112

WAARDENBURG • Voor de derde keer in bijna drie jaar tijd is er in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken bij WNC. De schade is aanzienlijk. Nog los van de braakschade zijn een tractor en een zitkooimaaier ontvreemd.


Het bestuur van de voetbalvereniging uit Waardenburg vermoedt dat de daders goed waren voorbereid en 'grof geschut' hebben gebruikt. 'Met vermoedelijk een auto-transporter of bus met (grote) aanhanger zijn ze door het hekwerk tot achter het kantinegebouw gereden, daar hebben ze beide landvoertuigen uit het zicht vanaf de weg opgeladen'.

In mei 2015 en september 2017 was WNC ook al doelwit van inbrekers. Toen werd er veel elektrisch gereedschap gestolen en leed de club enkele duizenden euro's schade. WNC schat de schadepost deze keer weer op vele duizenden euro's. 'Het is een groot drama, maar als de inbrekers zo te werk gaan valt daar haast niet tegenop te beveiligen'.

Eventuele getuigen die in de nacht van 6 op 7 april iets verdacht hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie of bij WNC: vvwnc-waardenburg@hotmail.com

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2