Afbeelding

Inwoners geven Zaltbommel ruime 7 voor dorp of wijk

Algemeen 411 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Inwoners van de gemeente Zaltbommel geven een 7,4 voor hun dorp of wijk.

Dit blijkt uit het leefbaarheidsonderzoek 2018.

Sinds 2006 voert onderzoeksbureau RIGO in opdracht van de gemeente Zaltbommel tweejaarlijks een leefbaarheidsonderzoek uit. Eerst in de wijken van Zaltbommel en vanaf 2016 ook in alle dorpen. Het onderzoek richt zich op het oordeel van bewoners over de kwaliteit van de woonomgeving en gebouwen en de sociale samenhang, overlast en veiligheid. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek houdt de gemeente bij hoe inwoners de leefbaarheid ervaren.

Zuilichem scoort lager
Over het algemeen zijn de inwoners van de gemeente Zaltbommel tevreden over hun gemeente. Met name de kwaliteit van de woningen en woonomgeving scoren hoog. Er zijn wel uitschieters, bijvoorbeeld Zuilichem scoort op vijf punten lager dan de overige kernen en wijken.

Op drie sociale onderdelen scoort de gemeente lager dan in 2016. De manier waarop bewoners met elkaar omgaan, de betrokkenheid van bewoners en de bevolkingssamenstelling. Opvallend is dat de binnenstad Zaltbommel op alle sociale onderwerpen hoger scoort dan het gemeentelijk gemiddelde. 

Weinig overlast
Inwoners ervaren in de gemeente weinig overlast. De meeste overlast komt door verkeersdrukte, verkeerd parkeren en hondenpoep. Ook het veiligheidsgevoel scoort goed, met als aandachtspunt een beter toezicht in de wijk. 

"Het leefbaarheidsonderzoek levert interessante informatie op over hoe inwoners kijken naar hun eigen woon- en leefomgeving", laat de gemeente Zaltbommel weten. "Deze informatie bespreken we met de dorps- en wijkplatforms en andere partners, om samen te bekijken welke resultaten actie nodig hebben en wie welke rol daarin oppakt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Alpe d'HuZes wandeltocht groot succes: mooie opbrengst en volgend jaar weer Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Klankbordgroep en Werkgroep L2 zegt Nee: 'Online enquête over windturbines in Molenlanden bleek een wassen neus' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden