Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Wethouder slaat eerste paal Mainfreight

  •   1243 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Wethouder Adrie Bragt slaat woensdag de eerste paal van het distributiecentrum voor Mainfreight. De raad moet nog wel beslissen over opslag van gevaarlijke stoffen.

In het vierde kwartaal van dit jaar wordt op De Wildeman een distributiecentrum van 50.000 vierkante meter opgeleverd op een perceel van negen hectare.

Werkgelegenheid
De gemeente Zaltbommel is er blij mee. Bragt: "De komst van Mainfreight betekent een forse impuls voor de regionale werkgelegenheid en bewijst dat bedrijventerrein De Wildeman een geweldige vestigingslocatie voor logistieke bedrijven is."

Mainfreight bouwt tegen de N322 aan. Aan de kant van de Veilingweg verrijst ook een groot distributiecentrum. En onlangs werd bekend dat DHL het grootste pakjessorteercentrum op De Wildeman gaat bouwen.

Shampoo en deodorant
Mainfreight slaat consumentenproducten op zoals shampoo en deodorant. Omdat het om grote hoeveelheden gaat, valt de opslag onder het Besluit risico's zware ongevallen. Volgens het bestemmingsplan voor De Wildeman II - het nieuwe deel, waar onder andere Mainfreight komt - zijn bedrijven uit die categorie niet toegestaan. De gemeenteraad kan daarvan wel afwijken. Volgens het college is dat verantwoord. Een verklaring van geen bezwaar door de raad is nodig voordat de provincie de vergunning kan verlenen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK