• Vrijwilligers van kinderboerderij De Beestenboel ruimen, met hulp van ezeltje 'Buttercup' regelmatig zwerfafval op in De Vergt, in het kader van het project Schone Kernen.
• Vrijwilligers van kinderboerderij De Beestenboel ruimen, met hulp van ezeltje 'Buttercup' regelmatig zwerfafval op in De Vergt, in het kader van het project Schone Kernen. Archieffoto: Lya Cattel

Bedanklunch voor mensen die zwerfvuil opruimen

Algemeen 328 keer gelezen

ZALTBOMMEL • 'Niet poetsen, maar lunchen op Nationale Opschoondag'. Dat is het motto waarmee de gemeente Zaltbommel iedereen die regelmatig zwerfvuil opruimt, wil bedanken tijdens een lunch.

24 maart is nationale Opschoondag. Veel mensen gaan op deze dag op pad om hun dorp of wijk netjes te maken. "Maar niet in Zaltbommel", aldus de gemeente. "Dankzij de hulp van veel inwoners en de gemeentelijke buitendienst liggen de dorpen, wijken en het gebied langs de Waal er namelijk al netjes bij. De gemeente nodigt daarom iedereen die hier aan bijdraagt uit voor een bedanklunch op die dag."

Schone Kernen

In Zaltbommel werken veel inwoners samen met de gemeente aan een schone leefomgeving, bijvoorbeeld in de projecten Schone Kernen en Schone Waal. Hierbij houden verenigingen (een deel van) dorp of wijk schoon in ruil voor een vergoeding. Ook buiten deze projecten zijn er inwoners, die regelmatig zwerfvuil in hun buurt opruimen.

Waardering

"Doordat inwoners aan de slag gaan in hun eigen buurt zijn zij meer betrokken bij hun buurt én wordt de openbare ruimte schoner", zegt wethouder Adrie Bragt. "Dat maakt de woonomgeving heel wat aangenamer en mensen zijn dan ook weer minder geneigd om afval op straat te gooien. Graag spreek ik mijn waardering uit voor iedereen die hier aan bijdraagt."

Aanmelden

De lunch op zaterdag 24 maart duurt van 11:30 tot 13:30 uur en vindt plaats op de gemeentewerf aan de Rondgang 25 in Gameren. Aanmelden kan via: gahsoons@zaltbommel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Alpe d'HuZes wandeltocht groot succes: mooie opbrengst en volgend jaar weer Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Klankbordgroep en Werkgroep L2 zegt Nee: 'Online enquête over windturbines in Molenlanden bleek een wassen neus' Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden