Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Rick den Besten

Volley Meerkerk'95 en VC WIK blijven bovenin meedoen

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK/GROOT-AMMERS • De vrouwenhoofdmachten van Volley Meerkerk'95 en VC WIK blijven goed meedraaien in de top van de tweede divisie D. Beide ploegen kwamen zaterdag weer tot winst, al was het met name voor Meerkerk een dubbeltje op z'n kant.Volley Meerkerk'95 en Next Volley Dordrecht, de nummers drie en vier van de ranglijst, maakten er een ongekend spannende derby van. Daar leek het aanvankelijk overigens niet op. Weliswaar ging de eerste set redelijk gelijkop, maar de 'big points' waren voor de thuisploeg (25-20). De geelzwarten wonnen de tweede set met dezelfde cijfers, na geen moment in de problemen te zijn geweest.


 


Haperen
In deel drie van hetzelfde laken een pak. Volley Meerkerk'95 leidde soeverein met 10-6 en 18-14. Maar op dat moment haperde de machine en stoomde Next Volley door naar 20-25.

Kennelijk een flinke tik voor het team van Wim Roosenburg, want Meerkerk had in de vierde set niks te vertellen. Roosenburg pakte zelfs nog een gele kaart nadat hij iets te nadrukkelijk liet blijken het niets eens te zijn met enkele arbitrale beslissingen: 16-25.

Dubbel matchpoint
Volley Meerkerk'95 wankelde ook in de beslissende vijfde set nadrukkelijk. Op 12-14 een dubbel matchpoint voor de Dordtsen. Next Volley serveerde fout en Meerkerk profiteerde optimaal: 16-14.

Slecht uit startblokken
VC WIK kwam slechts uit de startblokken tegen hekkensluiter Kraftwell Roosendaal: 22-25. De Groot-Ammerse volleybalsters kregen vervolgens meer grip op het duel, waarin Roosendaal niet meer gevaarlijk werd: 25-15, 25-21, 25-17. WIK liet dus een duur puntje liggen.

Talitha Terlouw uit dames drie maakte met twee servicebeurten haar debuut in de WIK-hoofdmacht.

Vierde plaats
Ook de mannen van Volley Meerkerk'95 verspeelden een punt, hoewel ze zich vast hadden voorgenomen er vijf te halen tegen laagvlieger Haaften Kwiek. Met name de eerste twee sets was er te weinig drive, waardoor set twee werd weggegeven: 25-23, 15-25, 25-20 en 25-16.

Volley Meerkerk'95 staat in de 1e klasse B op de vierde plaats.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier