• Juf Gerda van Gastelen, trots met haar 31 kleuters van groep 1/2.
• Juf Gerda van Gastelen, trots met haar 31 kleuters van groep 1/2.

Juf Gerda gaat nét voor haar pensioen nog even staken

Algemeen 2.543 keer gelezen

NIEUWPOORT • Juf Gerda van Gastelen heeft in haar 44-jarige onderwijscarrière nog nooit gestaakt. Één dag voor haar afscheidsfeest op OBS De Knotwilg in Nieuwpoort gaat het er toch van komen. "De maat is vol", zegt ze strijdvaardig.

 "Ik maak mij grote zorgen", vertelt juf Gerda. Het is al na schooltijd, de kleuterstoelen staan in een kring, het is stil. Eerder die dag zaten er nog 31 kinderen. "Dat is eigenlijk te veel. We moeten passend onderwijs geven en dat is een hele goede zaak, maar dan heb je kleinere klassen en meer handen in de klas nodig. Je kunt niet lesgeven en tegelijkertijd dertig kinderen observeren en na schooltijd voor ieder kind een aparte leerlijn uitzetten. Daar heb je geen tijd voor. Gelukkig hebben wij bij De Knotwilg zeer betrokken ouders die meehelpen, dat is echt fantastisch en ze zijn eigenlijk onmisbaar, maar het onderwijs mag niet afhankelijk zijn van vrijwilligers."

Gerda pleit voor meer geld vanuit het rijk voor het basisonderwijs, zodat er in iedere klas een onderwijsassistent bij kan. "We komen nu niet altijd toe aan wat de kinderen nodig hebben. We hebben hen zo goed in beeld en zien wat er moet en kan, maar als leerkracht heb je maar twee handen..." Daarom doen de leerkrachten van De Knotwilg op 27 juni mee met de landelijke staking. Van 8:30 tot 9:30 uur geven ze geen les. "Het is heel goed om te laten zien waar je voor staat, we moeten de overheid wakker schudden. Deze staking gaat niet om ons, maar om de kinderen."

Afscheidsreceptie
Het team van OBS De Knotwilg heeft op 28 juni een afscheidsdag in petto voor juf Gerda. Van 16:00 tot 19:00 uur is er een receptie op de school, waarbij alle collega's, oud-collega's, oud-leerlingen en ouders van oud-leerlingen welkom zijn. Na het feestje werkt Gerda nog een week door tot de zomervakantie begint.

Lees het volledige interview deze week in Het Kontakt.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Alpe d'HuZes wandeltocht groot succes: mooie opbrengst en volgend jaar weer Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Klankbordgroep en Werkgroep L2 zegt Nee: 'Online enquête over windturbines in Molenlanden bleek een wassen neus' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden