• Het huidige havengebouwtje op het eiland.
• Het huidige havengebouwtje op het eiland. Foto: Gertjan den Ouden

LHV De Snoek vestigt hoop op nieuw college: ‘Plots kwamen er allerlei aanvullende eisen”

Algemeen 1.090 keer gelezen

LEERDAM • LHV de Snoek wil graag een nieuw clubgebouw. Het oude gebouw in Leerdam-Oost is te groot en zorgt voor parkeerproblemen wanneer er iets te doen is. De hengelsportvereniging komt daarom vorig jaar al met het idee om een nieuw clubgebouw te bouwen op ‘Het Oevertje’, het eilandje in de haven van Leerdam. De vereniging gaat in gesprek met de gemeente, die namelijk ook deels eigenaar is het van het eiland. De gemeente zegt lange tijd ‘dat het wel goed gaat komen’. Toch loopt het anders, want de gesprekken zijn inmiddels vastgelopen. De hoop van De Snoek is nu gevestigd op het nieuwe college. 

“Het leek ons een goed idee”, vertelt Kees Kool, voorzitter van LHV De Snoek. “Het clubgebouw in Oost is inmiddels te groot. Voorheen organiseerden we er nog grote feesten en werd het gebouw veel verhuurd aan andere verenigingen. Dat is echter steeds minder geworden. Bovendien heeft die buurt al te maken met parkeerproblemen, laat staan wanneer er iets georganiseerd wordt  Als het gebouw daar plat gaat kan de gemeente er wellicht parkeerplaatsen en/of woningen bouwen.”

Het oevertje
Een plek voor het nieuwe clubgebouw heeft De Snoek ook al in gedachten, namelijk op het eilandje in de haven waar men deels eigenaar van is. Daar heeft men nu al een een havengebouwtje staan. Die staat echter op het deel wat eigendom is van de gemeente en dus stelt men een ruil voor, zodat De Snoek een nieuw clubgebouw kan realiseren op eigen grond en de gemeente het stuk grond aan de andere kant van het eiland in bezit krijgt. Het nieuwe clubgebouw zou ook veel duurzamer worden dan het oude. Iedereen tevreden zou je zeggen.

Aanvullende eisen
Kool: “Maar de gemeente kwam plots met allerlei aanvullende eisen. Er moesten ineens openbare douches en toiletten komen op ons deel. Bovendien zouden we het eiland alleen in de wintermaanden kunnen huren en zouden we tijdens de zomermaanden iedereen toe moeten laten.”

“Er liggen 127 boten in de haven, waar Jan en alleman dan zomaar bij kan komen. Als we vragen wie dat gaat beveiligen blijft het stil. Wij willen best op vooraf vastgestelde data open gaan voor publiek, maar niet de gehele zomer. We vragen verder ook niet om een grote financiële bijdrage, we willen slechts medewerking bij het verstrekken van mogelijkheden en vergunningen.”

Open voor gesprek
De gemeente laat in een korte reactie weten dat het open staat om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan, maar zegt wel dat de uitgangspunten hetzelfde zijn, namelijk een eiland waar een plek is voor inwoners, bezoekers en de visvereniging. “We hebben plannen voor het eilandje en de vereniging is hier altijd in meegenomen, juist omdat die een plek heeft in die plannen.”

LHV De Snoek hoopt als gezegd dus ook op een gesprek met het nieuwe college. “Maar dan moeten de oude plannen wel de prullenbak in en willen we compleet opnieuw beginnen. In hun plan zaten ook dingen die in de praktijk helemaal niet kunnen, maar die praktische kennis lijkt soms te ontbreken bij de gemeente. Gewoon opnieuw naar de tekentafel dus.”

Gertjan den Ouden

Redacteur Vijfheerenlanden en mede-beheerder Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden