• Peter Romijn is de initiatiefnemer van The GrooveBuzz.
• Peter Romijn is de initiatiefnemer van The GrooveBuzz. Foto: Aangeleverd

Stichting The GrooveBuzz zamelt geld in voor muziek: ‘Muziek is meer dan alleen maar leuk’

Algemeen 828 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Peter Romijn heeft een achtergrond als saxofonist én als ondernemer. Als zelfstandige komt Romijn als kwaliteits- en veiligheidsadviseur bij veel bedrijven over de vloer en dus beschikt hij over een groot netwerk. Hij besluit dit netwerk en zijn liefde voor muziek nu met elkaar te combineren in de vorm van Stichting The GrooveBuzz. Via deze stichting wil hij sponsoren zoeken om geld bij elkaar te brengen voor muzieklessen, muziektherapie en muziekprojecten voor hen die dat vanwege bepaalde omstandigheden zelf niet kunnen bekostigen.

“Die doelgroep is heel breed”, legt Romijn uit. “Denk aan gezinnen die geen geld hebben om hun kinderen op muziekles te doen, maar ook aan school drop-outs, daklozen, ex-verslaafden of kwetsbare ouderen. Zorginstellingen krijgen vaak maar voor even subsidie en zijn bovendien afhankelijk van zowel de landelijke- als lokale politiek. Ik hoop ze met deze stichting een beetje te kunnen helpen. Het geld wat we ophalen komt dus bijvoorbeeld terecht bij zorginstellingen. Wij zijn er dus vooral om het geld op te halen.”

Herstelproces
Hij vervolgt: “Muziek is meer dan alleen maar leuk. Voor ex-verslaafden bijvoorbeeld, is het belangrijk om een doel te hebben en om structuur in hun leven te hebben. Als ze dus op regelmatige momenten muziekles hebben, kan dit iets toevoegen aan hun herstelproces. Bovendien is muziek ook een manier om jezelf te uiten. Mensen binnen de doelgroep die hier normaal gesproken moeite mee hebben, kan het dus ook helpen.”

“Wat mij is opgevallen in het werken met deze doelgroep is dat er, ondanks de financiële voorzieningen voor mensen met een zorgindicatie, een grote groep tussen wal en schip valt als het gaat om ondersteuning in hun sociaal-maatschappelijke behoefte. Als ondernemer ben ik ook altijd bezig met verantwoordelijk ondernemerschap. Nu ik bedrijven spreek over de stichting, heb ik het idee dat het initiatief omarmd wordt.”

“We hebben al contacten in wat grotere steden om van start te gaan. We willen niet te veel tegelijk aanpakken, we moeten het wel kunnen behappen. Maar op termijn is het wel de bedoeling om het ook hier in de regio uit te rollen. Natuurlijk blijft het afwachten hoe het straks daadwerkelijk gaat, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat slagen.”

TheGrooveBuzz band
Romijn, zelf woonachtig in Asperen, houdt kantoor in Vianen en vertelt dat zijn stichting op meerdere manieren aan geld probeert te komen. “Vanuit de stichting werk ik dagelijks samen met mijn collega Sam. Ik zal me wat meer richten op de acquisitie en dus het zoeken van de connectie met bedrijven, terwijl hij aan de slag gaat met andere manieren, zoals crowfunding.”

“Bovendien is er ook The GrooveBuzz band, waarvan ik zelf de saxofonist ben. Hiermee treden we op. Het geld wat we verdienen met de kaartverkoop gaat de stichting in. De stichting heeft geen winstoogmerk. We hebben in september een tour gepland staan die ons onder andere langs Tivoli Vredenburg en de Paradiso brengt.”

Het Knooppunt in Everdingen
Maar niet alleen de grote poppodia van ons land worden aangedaan, ook Dorpshuis Het Knoopunt in Everdingen staat op de speellijst. En wel al op 30 april aanstaande. Vanaf 20.30 uur is er een gevarieerd programma te horen. Naast The GrooveBuzz, een funk-/bluesrock band, wordt er ook opgetreden door Space Lightning. Dit is een gezelschap wat invloeden van onder andere, blues en jazz, soul en reggae, funk en rock met Caribische invloeden laat horen.

“Maar wat ook heel leuk is, is de aanwezigheid van The Mystifiers”, besluit Peter Romijn. Dit is een groep die bestaat uit mensen die te maken hebben met psychosociale problematiek, verslavingen of dakloosheid en de daarbij horende problemen. Zij delen het podium met conservatoriummuzikanten. Ze maken experimentele muziek en improviseren veel.”

Kaarten zijn zowel verkrijgbaar in de voorverkoop als aan de deur en kosten 12,50 euro. Eenieder die alvast kaarten wil bestellen kan mailen naar info@thegroovebuzz.nl.
Locatie: Dorpshuis het Knooppunt in Everdingen
Aanvang: 20.30 uur
Entree: 12,50 euro

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden