• Jacco Brand en Cees de Heer bij het insectenhotel.
• Jacco Brand en Cees de Heer bij het insectenhotel. Foto: Mimi van Rossem

Insectenhotel aan Kristallaan in Leerdam

Algemeen 611 keer gelezen

LEERDAM • Ruim twee jaar geleden hebben de bewoners van de Kristallaan in Leerdam, tijdens een feestelijke bouwbijeenkomst bij de aannemer, aangegeven dat zij het leuk zouden vinden als in hun omgeving ook een mooi huis voor insecten gebouwd zou worden. 

En dat heeft Jacco Brand, projectleider van de firma Gebroeders Blokland uit Hardinxveld-Giessendam, goed onthouden. Omdat hij dit ook een leuk idee vond, heeft hij samen met de ontwikkelaars van de Klok Groep en Ouwehand Bouw de komst van een insectenhotel mogelijk gemaakt. Vorige week is het hotel, in het bijzijn van een aantal bewoners van de Kristallaan en omgeving, door Jacco Brand en Kristallaan-bewoner Cees de Heer onthult. Deze onthulling luidde gelijk de start in van de herinrichting van het Kristalpark. 

Nationale Boomfeestdag
Mandy Roos, communicatiemedewerker van het project Broekgraaf vertelde dat de start van de herinrichting mooi samenviel met de Nationale Boomfeestdag die ieder jaar op 16 maart wordt gehouden. Want niet alleen worden de groenstroken opnieuw ingericht en komen er fleurige bloemstroken in het gebied, ook worden er de komende weken in de wijk en op de speelplaatsen een groot aantal bomen gepland.

Roos, die van de gelegenheid gebruik maakte om met de bewoners in gesprek te gaan over de herinrichting merkte op dat iedereen die iets te vragen of een leuk idee voor de wijk heeft, iedere woensdag bij haar terecht kan in de Huyskamer van de wijk Broekgraaf. Deze is te vinden in het kleurrijke gebouw aan de Kristallaan.

Door Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden