Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Leerdamse D66 kandidaten overhandigen verkiezingsprogramma aan fractievoorzitter Provinciale Staten

Algemeen 723 keer gelezen

LEERDAM •  De Leerdamse D66-kandidaten Cees Vis en Debby de Lima hebben afgelopen zaterdag Afgelopen zaterdag het verkiezingsprogramma van D66 Vijfheerenlanden aan de fractievoorzitter van de Provinciale Statenfractie van D66 in Utrecht, Marc de Droog, overhandigd. “Wij denken dat wij voor de grote opgaven waar de gemeente voor staat de provincie nodig hebben. Het is dan belangrijk dat de politiek in de provincie weet wat er speelt in Vijfheerenlanden”, zegt Vis.

De Droog vult aan “Als statenfractie hebben wij een goede verbinding met de gemeenten altijd belangrijk gevonden. Als je niet weet wat lokaal belangrijk is kun je daar geen goede besluiten over nemen”.

Geboren en getogen in Leerdam

De Droog is zelf geboren en getogen in Leerdam. En hoewel hij er al een tijdje niet meer woont, draagt hij de stad nog altijd een warm hart toe. “Ik vind het geweldig dat we in de provincie kunnen meedenken over de grote opgaven voor mijn geboortestad in samenhang met heel Vijfheerenlanden. Woningbouw is natuurlijk een van de grootste uitdagingen.”

“Er wordt in Vijfheerenlanden al heel veel gebouwd, maar we zijn er nog niet. Er is daarnaast ook op het gebied van economie, mobiliteit en duurzaamheid nog veel te doen. Dat zijn dingen waar de provincie ook een rol heeft. Daar moeten we samen optrekken”. 

Natuurbehoud

Cees Vis ziet dat het contact met de provincie ook van belang is voor natuurbehoud. “Alle opgaven die we hebben vragen om ruimte. Het is gemakkelijk om te zeggen dat dát nou precies is wat we in Vijfheerenlanden hebben. Die ruimte in Vijfheerenlanden is echter ook de groene achtertuin van de provincie. Hier vindt natuur en rust een plek. Het buitengebied van Vijfheerenlanden is internationaal uniek vanwege de cultuurhistorische waarde. Het is nog grotendeels gebleven hoe het historisch gezien was. Dat vind je nergens meer. Het is belangrijk dat de provincie daar de waarde van blijft zien”. 

Dat een goede verbinding met de provincie belangrijk is ziet ook Debby de Lima. “Ik ben dagelijks bezig met cultuur. En ook daar zie ik hoe de goede relatie met de provincie de gemeente verder helpt. De provincie heeft bijvoorbeeld in coronatijd veel meegedacht over het ondersteunen van de sector. Ook hebben zij subsidies beschikbaar gesteld om de culturele sector blijvend te ondersteunen. Dat is heel waardevol. Provincie en gemeente kunnen elkaar ook daar goed aanvullen”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden