• Tinja van Zanten
• Tinja van Zanten Foto: Aangeleverd

Ondernemers en gemeente bundelen krachten: bezorgservice voor Leerdamse winkels

Algemeen 1.045 keer gelezen

LEERDAM • Wie toch nog een laatste cadeautje voor onder de kerstboom wil kan nog gewoon bij diverse Leerdamse winkels terecht. De Leerdamse Ondernemers Vereniging (LOV) zette een bezorgservice op waar een aantal winkels aan meedoen. 

“De actie is bedoelt op de lokale ondernemers een beetje te helpen”, zegt Tinja van Zanten, stadsmanager van Leerdam en initiatiefnemer van de service. “Inwoners kunnen op deze manier lokaal shoppen en daarmee de ondernemers steunen. Bovendien kunnen wij garanderen dat je de cadeaus nog dezelfde dag in huis hebt.”

In eerste instantie geldt de actie als tiendaagse proef, maar indien succesvol wordt de actie verlengd. Van Zanten: “Op dit moment doen er negen winkels mee. Het is de vraag hoe zij het gaan ervaren, maar die zijn nu natuurlijk al blij dat ze nog wat kunnen verkopen. Als zij enthousiast blijven gaan we door met de bezorgservice, zolang de lockdown duurt.”

Samenwerking

Van Zanten benadrukt dat de bezorgservice tot stand is gekomen door de goede samenwerking tussen de gemeente en de ondernemers. Zo wordt de actie gesubsidieerd door de gemeente. De bezorgers zijn bijvoorbeeld mensen die normaliter in de horeca werken. Zo kunnen die ook nog wat extra geld verdienen. 

De negen winkels die meedoen zijn te vinden op www.stadshartleerdam.nl. Ze zijn te herkennen aan de groene balk waarin staat ‘Stadshart Bezorgservice’. Wie voor 13.30 uur bestelt, krijgt zijn/haar bestelling nog diezelfde dag geleverd. Pakketten mogen maximaal 5 kilo zijn en het minimale bestelbedrag is 15 euro. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden