Wethouder Cees Taal in gesprek met mantelzorgers.
Wethouder Cees Taal in gesprek met mantelzorgers. Foto: Aangeleverd

Mantelzorgers in gemeente Vijfheerenlanden bedankt met lunch

Algemeen 458 keer gelezen

REGIO • “Deze week kan niemand om de mantelzorger heen, niemand kan om u heen.” Met deze woorden openden de wethouders Cees Taal, Tirtsa Kamstra en Marcel Verweij de lunches voor mantelzorgers bij respectievelijk Van der Valk in Vianen, Huis Het Bosch in Lexmond en Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. 

In totaal lieten 167 mantelzorgers uit de gemeente Vijfheerenlanden zich op de drie locaties verwennen. 

Ook was er de mogelijkheid een lunchbox op te halen. Hiervan maakten nog eens 333 mantelzorgers gebruik.

Zelfde toespraak
De drie wethouders hielden op elke locatie dezelfde toespraak. Daarin spraken zij hun grote waardering uit voor het werk dat mantelzorgers verzetten.

“De gemeente Vijfheerenlanden ziet hoe belangrijk u bent in onze gemeente als onzichtbare helden. U vervult een rol die vaak begint uit naastenliefde, uit een gevoel van omzien naar elkaar. U cijfert uzelf weg voor anderen. Dat is een waardevol gebaar en dat verdient lof en respect. Met deze lunch maken wij een buiging uit respect en spreken woorden van dank.”

De activiteiten vonden plaats in het kader van de Week van de Mantelzorg en zijn georganiseerd door Mantelzorg VHL in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden.

Mantelzorgpunt
Mantelzorg VHL is er voor alle mantelzorgers in Vijfheerenlanden. Het mantelzorgpunt biedt ondersteuning bij de zorg voor een ander door middel van 1-op-1-gesprekken, eenmalige bijeenkomsten en meerdaagse cursussen.

Mantelzorg VHL is onderdeel van Welzijn Vianen en SamenDoen. 

Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op: www.welzijnvianen.nl en www.samendoen.expert of bel naar: 0345-637363.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden