Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

NAH-Vraagwijzer stopt werkzaamheden in gemeente Vijfheerenlanden

Algemeen 456 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De Stichting NAH-Vraagwijzer stopt per 1 januari 2022 met haar werkzaamheden in de gemeente Vijfheerenlanden en de Stichting wordt in het voorjaar 2022 opgeheven.

Sinds maart 2020 liggen de werkzaamheden van Stichting NAH-Vraagwijzer in de gemeente Vijfheerenlanden naar aanleiding van Covid-19 en de RIVM-maatregelen zo goed als stil. Alleen ambulante begeleiding van NAH-getroffenen die zijn vastgelopen in het dagelijks leven zijn voortgezet.

Echter in 2021 zijn er nauwelijks nieuwe aanvragen binnen gekomen. De NAH-coördinator en de projectleidster hebben nog geprobeerd om een nieuw project voor Jongeren met NAH te realiseren, echter ook dit verloopt vanwege de RIVM-maatregelen niet zoals gewenst. 

Geen subsidie meer
De gemeente Vijfheerenlanden heeft in het voorjaar 2021 het bestuur laten weten dat zij per 1 januari 2023 niet meer in aanmerking komen voor een activiteitensubsidie van de gemeente. Gezien het besluit van de gemeente en het feit dat alle activiteiten van de Stichting inmiddels bijna twee jaar stil liggen, heeft het bestuur besloten om definitief te stoppen met haar activiteiten in de gemeente Vijfheerenlanden.

Het bestuur is van mening dat het geen zin heeft om alles weer op te bouwen, terwijl de continuïteit na 1 januari 2023 niet is gewaarborgd. Andere financieringsbronnen geven niet de benodigde financiering om de continuïteit die gewenst is te kunnen realiseren. Het worden dan projectaanvragen die telkens voor een bepaalde periode of een bepaald project éénmalig worden verstrekt.

Het bestuur betreurt ten zeerste het besluit van de gemeente Vijfheerenlanden, om voor haar inwoners die getroffen zijn door Niet Aangeboren Hersenletsel, niet langer financiële middelen beschikbaar te stellen voor specifieke ambulante begeleiding en voor de zo benodigde lotgenotenbijeenkomsten. 

Het gaat hier met name om een groep inwoners die te goed zijn voor een Wmo-indicatie voor dagbesteding en die nergens anders terecht kunnen. 

Inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden kunnen met hun vragen terecht bij de landelijke Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl door een mailtje te sturen naar info@hersenletsel.nl of kunnen contact opnemen met Lies Bonsang door een mailtje te sturen naarinfo@bonsang.info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden