Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Stichting de Iris Vianen start sponsoractie: maak van ons huis een THUIS

Algemeen 232 keer gelezen

VIANEN • Het is nog een maar een paar maanden wachten op de sleutel voor de bewoners van De Iris. De Iris is een levensloopbestendige woning voor 16 jongvolwassenen met een beperking. De jongeren betalen zelf de huur van hun studio en richten deze ook zelf in.

Voor de algemene woonruimten is de stichting afhankelijk van donaties, De Iris krijgt geen subsidies. Er is al veel gespaard, maar nog niet genoeg om de tuin, de domotica en de inrichting van de gezamenlijke ruimten te betalen. Daarom houdt Stichting de Iris komende maanden een sponsoractie op de sociale media.

Met de sponsoractie gaat Stichting de Iris actief bedrijven, inwoners, bekenden en vrienden benaderen voor een financiële bijdrage. Daarvoor is een film gemaakt die kort uitlegt wie de 16 jongeren zijn en waarvoor er geld nodig is. Omdat de stichting een ANBI-status heeft, geldt er een belastingvoordeel voor eenieder die jaarlijks een geldbedrag schenkt en toetreedt tot de club van 50, 100 of 500. 

Er zijn ook andere manieren om te sponsoren, zoals een donatie naar wens via de QR code, digitale aankopen doen via Sponsorkliks (dit kost de gever niks extra’s!), door een klus op te pakken of spullen te doneren van de wensenlijst.

Ouderinitiatief
Stichting de Iris is een ouderinitiatief. De ouders willen graag betrokken blijven bij de zorg en de woonsituatie van hun kind. Daarom hebben ze de woningcorporatie gevraagd het huis te bouwen en kopen ze samen zorg in bij een organisatie die diensten verleent aan mensen met een verstandelijke beperking.

Kijk voor meer informatie op de website of op social mediakanalen Facebook, Instagram en LinkedIn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden