Afbeelding
Foto: Niroworld

Kringloop Vijfheerenlanden Leerdam onderzoekt samengaan met Opnieuw & Co

Algemeen 712 keer gelezen

LEERDAM • Al vijftien jaar biedt Kringloop Vijfheerenlanden Leerdam in hun winkel kwalitatief goede producten aan voor een geringe prijs.

Zo’n 45 enthousiaste personen (bedrijfsleiding, vrijwilligers, stagiaires en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) maken het succes van de Kringloop. En ook iedereen die spullen komt brengen of komt kopen. Niet alleen wordt hierdoor armoede bestreden en een veilige werkplek geboden: ook wordt bijgedragen aan het verminderen van de afvalberg door hergebruik van goederen.

Kringloop Vijfheerenlanden Leerdam ziet de plaatselijke kringloopwinkel van toegevoegde waarde voor de plaatselijke samenleving en is nu toe aan een nieuwe stap. Steeds meer bedrijven wagen zich op de commerciële markt van verkoop van tweedehands spullen. 

Dit stelt de Leerdamse Kringloop voor uitdagingen om de concurrentie het hoofd te bieden. “Daarnaast willen we nog meer dan voorheen mensen werkplekken aanbieden die kunnen leiden naar reguliere banen. We zien volop kansen maar dit vraagt om inspanningen die we als kleine organisatie steeds moeilijker kunnen realiseren”, zo laat het bestuur weten.

Opnieuw & Co
Om die reden heeft het bestuur in de afgelopen periode gezocht naar een betrouwbare samenwerkingspartner met dezelfde doelen. Zij zijn uitgekomen bij Opnieuw & Co, een kringlooporganisatie zonder winstoogmerk in de Drechtsteden en gemeenten er om heen.

Opnieuw & Co biedt werk aan 550 mensen. Er werken mensen in loondienst (deels gesubsidieerd), stagiaires, vrijwilligers en in het kader van re-integratie. Door de grootte van de Opnieuw & Co is het mogelijk om voor alle doelgroepen deskundige begeleiding aan te bieden.

In de komende tijd onderzoekt Kringloop Vijfheerenlanden Leerdam met Opnieuw & Co hoe het samengaan verder gestalte kan krijgen. Het plan is om nog dit jaar een definitief besluit te nemen. Het samengaan zou dan in de eerste helft van 2022 gerealiseerd kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden