• Het plaatje werd zaterdag op het bankje geplaatst.
• Het plaatje werd zaterdag op het bankje geplaatst. Foto: Coby Wattimury

Gedenkplaatje op bankje Hagahof in Leerdam

Algemeen 1.069 keer gelezen

LEERDAM • Op het bankje dat in het Prieel op de Hagahof in Leerdam staat, is een herinneringsplaatje geplaatst ter nagedachtenis aan Henk Sengers, die in september op 81-jarige leeftijd is overleden. 

Hiermee wil de Buurtbeheergroep van het Hagahof hun buurtgenoot Sengers eren voor zijn jarenlange inzet voor de buurt. Buurtbeheergroep lid Coby Wattimury vertelt dat Sengers naast zijn inzet voor de buurtbeheergroep ook altijd een handje hielp als een van de bewoners die aan het speelveld wonen hulp nodig had.

Wattimury: “Toen wij jaren geleden het plan maakten om het speelveld aan het Hagahof totaal opnieuw in te richten konden wij altijd op Henk rekenen. Zo heeft hij urenlang de hele haag, die om het veld staat, ieder jaar weer met de hand geknipt. Hij maakte er een mooi kunstwerk van in de vorm van een kasteelmuur.”

Goede buur
“Ook heeft Henk de bestrating in het prieel gelegd. Wij zijn maar wat trots op het prieel met de blauwe regen dat ieder jaar weer uitbundig in bloei staat. Het is zo’n mooi gezicht als de blauwe regen bloeit. Maar dit is niet alles wat Henk voor de buurt deed, hoor. Zo hielp hij buurtbewoners met hun tuintje, veegde straatjes en konden wij, bij onze buurtbeheergroep activiteiten die wij voor de buurtbewoners organiseerden, altijd rekenen op Henk.”

“Hij hielp waar het nodig was zoals bij het opbouwen– en afbreken van de spullen die wij nodig hadden bij bijvoorbeeld de straatspeeldag. Henk, die in september is overleden was een goede buur met oog voor de buurt. Daarom hebben wij als dank voor zijn inzet voor de buurt dit herinneringsplaatje op het bankje geplaatst. Want ik vind dat je mensen die zo goed zijn voor de buurt best mag eren of eens in het zonnetje mag zetten.”

Op het plaatje, dat zaterdag werd geplaatst, is de volgende tekst gegraveerd: ‘Ter herinnering aan de vele uren arbeid die hij hier voor de buurt heeft verricht. Henk Sengers 26-9-1939 - 2-9-2021’.

Mimi van Rossem

Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden