• Tweede van links Judith Verduin en vierde van links Inge Geertsema.
• Tweede van links Judith Verduin en vierde van links Inge Geertsema. Foto: Mimi van Rossem

Kerntheater Leerdam: ‘Het is leuk om te zien hoe alles klopt’

Algemeen 551 keer gelezen

LEERDAM • ‘Gebruiken wij voor het maken van de decors nu glitterstof of toch maar een bloemetjesstof?’ Dit is gewoon één van de vragen waar de werkgroep decor van het Kerntheater Leerdam bij de werkgroep productie terecht kan. 

Want de productiegroep, die geleid wordt door coördinatoren Judith Verduin en Inge Geertsema, houdt zich met alle aspecten van het Theaterstuk Eigenaerdige Streken bezig.

De zorg voor alle materialen, dat er voldoende vrijwilligers zijn èn dat op de locaties waar de theatervoorstellingen worden gespeeld de juiste decorstukken staan en zoveel meer.

Subgroepjes
Inge Geertsema vertelt: “Wij verzorgen allerlei zaken die nodig zijn om de voorstellingen mogelijk te maken. We lopen de routes langs, wij benaderen mensen of zij een handje willen helpen, geven vrijwilligers instructies wat er van hen verwacht wordt, en helpen de andere werkgroepen binnen het Kerntheater.”

“Want ook de werkgroepen zijn weer onderverdeeld in subgroepjes. Zo is er onder andere een groepje dat zich bezig houdt met de decors en weer een ander groepje dat voor de kostuums zorgt. Wij proberen in aanloop naar de optredens alles zo vorm te geven dat op het eind alles samenvalt.”

Alles klopt
“Wat ik er leuk aan vind? Het is een leuke groep mensen om mee te werken. Het is leuk om te zien hoe iets tot stand komt. Als je denkt: ‘het gaat niet’, dan komt het altijd weer goed. Je maakt samen iets en het is leuk om te zien hoe alles dan klopt. Het theaterstuk, de decors, de kleding, de locaties.”

“Verder is het leuk om aan het Kerntheater mee te werken omdat je mensen leert kennen die je anders niet zou ontmoeten.” 

Tweedehands
Judith Verduin, die nog niet zolang bij het Kerntheater zit, ervaart dat hetzelfde.

“Ik heb de eerste voorstelling van het Kerntheater als speler meegedaan, maar was altijd al een enthousiaste bezoekster van het theater.

Toen ik Monique Sentjens sprak vanwege een kindermusical, vroeg zij mij voor het Kerntheater. Zodoende ben ik hier bij gekomen. Ik vind het heel leuk en de diverse stijlen die gespeeld worden spreekt mij erg aan. Ook de diversiteit qua achtergrond en leeftijd van de mensen die aan het Kerntheater meedoen, maken het erg boeiend. 

“Maar wat ik mij ook realiseer, is dat vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is. Je moet er wel samen aan werken om er iets moois van te maken.

Wat het ook bijzonder maakt is dat niet alleen alle deelnemers aan het Kerntheater samenwerken, maar dat wij ook samenwerken met tweedehands winkels om onze spullen te verkrijgen en de ondernemers in de stad die hun medewerking verlenen.”   

Veel bezoekers
Judith en Inge hopen dat er veel mensen naar de voorstellingen komen kijken die op verschillende locaties in het centrum van Leerdam worden gespeeld.

“Het is erg leuk dat je door gidsen wordt meegenomen door de stad en op plekken komt waar je nog niet bent geweest.”

De voorstellingen worden gespeeld op donderdag 18 en vrijdagen 19 en 26 november om 19:30 uur. Op de zaterdagen 20 en 27 november zijn er voorstellingen om 16:00 uur en 19:30 uur. 

Tickets zijn te bestellen via: www.kerntheater.nl.

Mimi van Rossem

Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden