• Conny van de Water, manager Gastouder bureau en Klantcontact, en SKCN bestuurder Yvonne Schubad.
• Conny van de Water, manager Gastouder bureau en Klantcontact, en SKCN bestuurder Yvonne Schubad. Foto: Mimi van Rossem

SKCN dringend op zoek naar nieuwe medewerkers

Algemeen 1.716 keer gelezen

LEERDAM • Zoals overal in het land heeft ook de Stichting Kinderopvang Centraal Nederland een tekort aan medewerkers, en is daarom dringend op zoek naar mensen die in de kinderopvang willen werken.

De vraag naar goede kinderopvang wordt steeds groter, maar vanwege het grote personeelstekort wordt het steeds moeilijker om kinderen een plaatsje in de opvang te bieden. Om dit probleem aan te pakken gaan de kinderopvangorganisaties SKV Vianen, SKPC Culemborg en de SKCN Leerdam in januari 2022 opleidingen aanbieden aan mensen die denken aan een loopbaan in de kinderopvang.

SKCN directeur-bestuurder Yvonne Schubad vertelt dat het tekort aan personeel niet alleen een lokaal, maar ook een landelijk probleem is. Liefst 75 procent van de kinderopvang heeft personeelstekort. 

Schubad: “Maar we hebben niet alleen een personeelstekort, door de groei van de gemeenten en de babyboom die we nu na corona zien, hebben we ook te maken met accommodatie tekorten. De huidige locaties zitten bom- en bomvol. Ook hebben we enkele peuterspeelgroepen verkleind, zodat kinderen nog meer ondersteuning krijgen. Daarvoor was er dus ook extra groepsruimte nodig. Gelukkig hebben we in de Mozaïekschool daarvoor een klaslokaal kunnen verbouwen.” 

Wachttijd 1 jaar
Als ouders nu bellen kan het gebeuren dat ze te maken krijgen met een wachttijd van één jaar. SKCN trekt alles uit de kast om nieuwe locaties te vinden en is ook met scholen en gemeente in gesprek om ruimtes te creëren voor de opvang.

Schubad: “Want je wilt alle kinderen de mogelijkheid bieden voor opvang. Dit omdat het voor een kind erg belangrijk is dat het andere kinderen ontmoet en nieuwe dingen leert. Om meer collega’s er bij te krijgen bieden wij mensen van 20 jaar en ouder, die denken aan een loopbaan in de kinderopvang, de mogelijkheid zich hiervoor te laten opleiden. In januari 2022 willen wij met vijftien studenten de opleiding starten. Deze wordt in Leerdam gegeven.”

“De opleiding tot MBO Pedagogisch medewerker niveau 3 duurt twaalf maanden en is een combinatie van leren en werken. De kosten van de opleiding wordt door ons betaald en de studenten krijgen in ieder geval voor één jaar een baangarantie.” 

Informatieavond
Mannen en vrouwen vanaf 20 jaar die een nieuwe loopbaan zoeken in de kinderopvang zijn op 14 oktober van 19:30 tot 21:00 uur welkom bij een informatieavond over de opleiding. Deze wordt gehouden in het kinderdagverblijf Duimelotje van SKV, Zwanengat 5 in Vianen.

Tijdens deze avond geeft Variva een presentatie over de opleiding en vertellen oud–studenten over hun ervaringen en hun huidige baan. Daarna kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met verschillende medewerkers. 

En is er de mogelijkheid om meteen te solliciteren. 

Aanmelden voor de avond kan door een mail te sturen naar: opleidingsklas@kinderopvangvianen.nl.

Gastouders
Naast meer medewerkers en nieuwe locaties voor de kinderopvang is het SKCN ook op zoek naar Gastouders. Conny van de Water, manager Gastouderbureau en Klantcontact legt uit dat het Gastouderbureau Kinderland op zoek is naar gastouders die in hun eigen huis kinderen opvangen. Dit betreft kinderen van 0 tot 13 jaar.

Het Gastouderbureau, dat uitsluitend met gekwalificeerde gastouders werkt die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen, bemiddelt tussen vraag– en gastouders en adviseert over de opvang van de kinderen. Ook wordt gezorgd voor een jaarlijkse bijscholing. 

“We doen er alles aan om de kinderen een veilige en kindvriendelijke omgeving te bieden”, licht Van de Water toe. Ook zorgt het Gastouderbureau voor vervangende gastouders bij vakantie en ziektes. Dit waarborgt een goede opvang van de kinderen in een vertrouwde en kleinschalige omgeving. 

Van de Water: “Als we meer gastouders erbij krijgen, draagt dit natuurlijk ook bij aan het terugdringen van het tekort aan kinderopvangplaatsen.” 

Meer informatie over de Gastouderopvang? Bel dan naar: 0345-639550.

Mimi van Rossem

Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden