• Mijntje Dekker genoot met volle teugen van haar bezoek aan Ouwehands Dierenpark.
• Mijntje Dekker genoot met volle teugen van haar bezoek aan Ouwehands Dierenpark. Foto: Willy van Kekum

Droom komt uit voor Mijntje Dekker

Algemeen 1.557 keer gelezen

leerdam • Euforisch was de Leerdamse Mijntje Dekker toen zij hoorde dat haar wens om in het echt de baby panda in de Ouwehands Dierenpark in Rhenen te gaan zien, werd vervuld.

Rotary Leerdam heeft deze dag mogelijk gemaakt en afgelopen maandag ging Mijntje met haar nicht Willy van Kekum naar Rhenen om haar droom werkelijkheid te zien worden. Mijntje en Willy hebben meer dan genoten bij het zien van het panda jong.

Webcam
Al sinds dat het pandajong geboren is droomde Mijntje Dekker er van deze bijzondere baby in het echt te gaan zien. Zij had wel toen de panda’s net in Nederland waren de grote pandaberen gezien, maar nog niet de baby.

Wel via de webcam, want zij volgt sinds de panda’s in Nederland zijn op deze manier de dagelijks de bezigheden van deze bijzondere dieren. 

Wensboom
Toen zij over de wensboom, die vorig jaar december door Rotary Leerdam bij de Grote Kerk was geplaatst, hoorde dacht zij: ik ga voor mezelf een wens indienen, omdat zij vond dat zij dit na een zeer vervelende tijd verdiende.

In gesprek met Mijntje vertelt zij dat zij jaren geleden is gescheiden. Zij raakte hierbij alles kwijt. Hier werd zij behoorlijk ziek van. Artsen constateerden een verwaarloosde burn-out waarvan zij niet herstelde. Dit resulteerde erin dat zij zeer vereenzaamde, want de mensen geloofden haar niet. 

Isolement
Over deze zeer moeilijke tijd vertelt Mijntje het volgende: “Ik voelde mij zo alleen. Ik kreeg zeer heftige therapie die mij alle energie kostte en toen kwam ook nog de coronatijd. Dus kwam ik, doordat ik een half jaar binnen heb gezeten, helemaal in een isolement terecht.”

“Toen ik hoorde dat mijn wens vervuld zou worden en ik samen met mijn nicht naar het Ouwehands dierenpark mocht, kon ik dit niet geloven. Ik was euforisch, wauw, echt gaaf dat ik ben uitgekozen.” 

“De Rotary Leerdam heeft alles verzorgd. De entree, de lunch en het parkeerkaartje. Alles hebben zij betaald voor ons. Het was een cadeautje. Woorden schieten tekort om te vertellen hoe mooi ik alles vond.” 

“Wij, mijn nichtje Willy van Kekum en ik, hebben een superdag gehad. Het was gelukkig niet zo druk en het weer was goed. Dus we konden alles goed bekijken. We zijn zeker vier of vijf keer naar het verblijf van de panda’s teru gelopen om de baby panda en de ouders te bewonderen.” 

“We kregen er geen genoeg van. Het was zo leuk. Zeker, omdat de babypanda die in mei een jaar is geworden en nu half zo groot is als zijn ouders, erg speels was en overal in klom. We hebben soms wel een half uur naar deze bijzondere baby staan kijken.” 

Olifantenjong
“Maar we kregen nog een cadeautje. Vier weken geleden is een olifantje geboren. Ik had nog nooit een olifantenjong gezien, dus ook hier hebben wij lang naar staan kijken, want het was zo leuk om ook dit kleine olifantje te kunnen zien. Echt, we hebben een geweldige dag gehad.”

Derde wens
Rotary Leerdam heeft vorig jaar december bij de Grote Kerk in het centrum van Leerdam een wensboom geplaatst. Hier konden de mensen in een speciale brievenbus die naast de boom stond een wens indienen. Er werden veel wensen ingediend. De een stuurde een wens voor iemand anders in, de ander een wens voor zichzelf.

De Rotary heeft uit alle wensen er drie geselecteerd die vervuld worden. Onlangs is de familie De Jong een dagje wezen varen op de Linge en afgelopen maandag is dus de tweede wens vervuld. In oktober wordt de derde wens vervuld.

Mimi van Rossum

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden