• De Bazuin kon eerder dit jaar weer starten met repetities.
• De Bazuin kon eerder dit jaar weer starten met repetities. Foto: Aangeleverd

De Bazuin Leerdam pakt de draad weer op

Algemeen 470 keer gelezen

LEERDAM • Na een welverdiende zomervakantie pakken de muzikanten van De Bazuin uit Leerdam het muziek maken deze maand weer op.

De hele maand september staan er activiteiten en optredens op het programma. Genoeg om naar uit te kijken voor alle leden van de vereniging.

Gratis kennismaken met muziek
“Onze jeugdleden zullen wijkconcertjes verzorgen in Broekgraaf en Ter Leede. Hier zijn we vorig jaar mee begonnen, en dat is goed bevallen,” vertelt jeugdcoördinator Benjamin Meijers.

“Daarna zullen we ons gaan richten op de Bazuin Experience van 18 september en de start van het MusicKids project begin oktober.” 

In het MusicKids project kunnen kinderen acht weken kennismaken met muziek. Aanmelden hiervoor kan al via de website of door een mailtje te sturen naar musickids@debazuinleerdam.nl. 

Voor kinderen die al ervaring hebben met een muziekinstrument staan iedere week enthousiaste docenten op trompet, slagwerk en dwarsfluit klaar.

Bazuin Experience op 18 september
De jaarlijkse Opendag is omgedoopt in Bazuin Experience. Deze zal zaterdag 18 september worden gehouden tussen 13:30 en 15:30 uur.

“We vinden het leuk om kinderen, hun ouders en (jong)volwassenen te laten ervaren hoe leuk muziek maken eigenlijk is. Daarom zullen we naast korte optredens, bezoekers vooral ook zelf kennis laten maken met de instrumenten binnen onze vereniging,” aldus Gera Pas-Clements, secretaris van de vereniging. 

“Onze docenten geven een paar leuke workshops, met zeker voor de kinderen een aantal leuke spelelementen.” 

Tijdens deze Bazuin Experience zal uiteraard rekening gehouden worden met de dan geldende coronaregels.

Ruimte voor gevorderde en beginnende muzikanten
Vanwege de coronamaatregelen heeft het Showkorps haar show al anderhalf jaar niet kunnen laten zien.

“Vrijdagavond 17 september zouden we onze nieuwe show voor het eerst laten zien en horen tijdens Taptoe Alblasserdam,” vertelt Gera.

“Helaas kregen we onlangs van de organisatie te horen dat er niet kon worden voldaan aan het veiligheidsplan. Ontzettend jammer voor alle inspanningen van de laatste tijd. Maar na de Bazuin Experience zullen we ons bij goed weer op zaterdagmiddag 25 september laten zien en horen in het centrum van Leerdam.” 

Daarna zullen de leden van zowel de jeugd als het Showkorps zich gaan richten op 2022.

Nieuwe leden kan het Showkorps dan goed gebruiken. Iedereen die op zoek is naar een nieuwe muzikale uitdaging, is van harte welkom.

“Met een goede muzikale basis speel je hopelijk op Koningsdag 2022 al met ons mee. Maar ook zonder (veel) muzikale ervaring ben je natuurlijk van harte welkom. Via ons kenningsmakingsprogramma kun je gratis proeflessen volgen op een instrument naar keuze.”

Meer informatie
Uiteraard is het nu al mogelijk om meer informatie over muziek maken bij De Bazuin te ontvangen. Stuur gerust een berichtje naar info@debazuinleerdam.nl of kijk op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden