Afbeelding
Foto: Stockfoto

Rommelmarkt Kedichem voortaan Festifair

Algemeen 887 keer gelezen

KEDICHEM • Van oudsher is er in Kedichem op de eerste zaterdag van september een rommelmarkt. Een traditie die wat weg had van een reünie voor de dorpsbewoners van Kedichem.

Maar er komt ook altijd veel publiek van buiten Kedichem om de gezelligheid op te zoeken en natuurlijk leuke spullen te kopen op de jaar-/ rommelmarkt. 

Na jaren de organisatie in handen te hebben gehad wilde de bibliotheek ermee stoppen. Dat vond een aantal dorpsbewoners erg jammer en zij hebben het stokje overgenomen. Zij hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten een geheel nieuwe look aan deze dag te geven. 

Zelfde dag
De datum blijft hetzelfde: de eerste zaterdag van september, dit jaar dus op zaterdag 4 september. De tijden zijn wel wat veranderd. De Festifair, want dat is de nieuwe naam, zal worden gehouden van 14:00 tot 21:00 uur op het Kerkplein in Kedichem.

Wat staat er te gebeuren op deze dag? Zoals gewoonlijk een vrijmarkt voor de kinderen die spullen verkopen vanaf hun kleedje. Maar er zijn ook kramen met sieraden, kleding, huishoudelijke spullen, speelgoed, een snoepkraam, enveloppentent, boeken, aardbeien, een schiettent, taarten, spijkerbroek hangen, cadeauartikelen en woondecoratie. 

De kerk zal ook dit jaar weer veel tweedehands spullen verkopen van potten, pannen en vazen tot schilderijen, en van stoelen tot leuke kastjes. Natuurlijk wordt er gezorgd voor eten en drinken. Frietjes, saté, pizza en poffertjes kunnen worden genuttigd onder het genot van een biertje of een glaasje fris. Tevens kan er worden genoten van een gratis kop thee of koffie. 

De avond zal opgeleukt worden door een echte DJ. Er zal een fotograaf aanwezig zijn om leuke momenten vast te leggen. Midden op het kerkplein zal wederom een draaimolen voor de kinderen zijn. Deze draaimolen wordt gesponsord door plaatselijke ondernemers zodat kinderen er gratis gebruik van kunnen maken. Verder is er de mogelijkheid om geschminkt te worden en zal er ‘s middags een ballonnenartiest aanwezig zijn die voor de kinderen leuke balloncreaties kan maken. Er is dus voor ieder wat wils. 

Natuurlijk wordt er door de organisatie geadviseerd de 1,5 meter regel te hanteren. De organisatie hoopt dat iedere bezoeker daar rekening mee zal houden en dat mensen die klachten hebben zich laten testen alvorens naar de Festifair te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden