• De jubilarissen worden in het zonnetje gezet.
• De jubilarissen worden in het zonnetje gezet. Foto: Mimi van Rossem

WSV Prins Bernard Leerdam huldigt jubilarissen

Algemeen 444 keer gelezen

LEERDAM • Tijdens de jaarlijkse vergadering van Wandel Sport Vereniging Prins Bernard uit Leerdam is een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Onder hen de 90-jarige Nico van Kekem, erelid van de club die een bokaal, een oorkonde en bloemen voor maar liefst 70 jaar lidmaatschap kreeg.

Van Kekem vertelt, terugkijkend op zijn lange wandel carrière, dat hij het meelopen met de Glasstadmars eigenlijk het leukste vond. “Dan liep je over de Tiendweg die vol met mensen stond en je toejuichten. Geweldig was dat! Maar omdat wij toen nog in een groep, en in ons verenigingspak liepen, mochten wij nooit terug groeten.” 

Zijn vrouw Grietje, die sinds1963 lid is van de wandelclub, vertelt dat Nico ook graag in de bossen wandelde. “Iedere week liep Nico wel ergens in Nederland een tocht, waaronder tien keer de vierdaagse van Apeldoorn.” 

Dat het heel bijzonder is om zo lang bij een club aangesloten te zijn benadrukt Pr. Bernard-voorzitter Henk Blommers. “Het is vandaag precies 85 jaar geleden dat de vereniging is opgericht. Dus 15 jaar na de oprichting kwam Nico onze toen nog jonge vereniging versterken. Hij heeft binnen de vereniging veel vrijwilligerswerk gedaan. Helaas kan Nico vanwege zijn hoge leeftijd niet meer meewandelen, maar we zijn blij dat hij nog wel lid is.”

Kleindochter Christel vult aan dat zij ook veel met opa heeft gewandeld. “Meestal 10 kilometer hoor. Helaas kan dit nu niet meer.” Wie nu denkt dat van Kekem vanwege zijn hoge leeftijd de hele dag achter de geraniums zit heeft het mis. Christel: “Opa is nog druk met het verzorgen van tuintjes van anderen dat hij zelfs geen tijd heeft om op vakantie te gaan.” 

Meer jubilarissen
Dat wandelen goed is voor je gezondheid, blijkt wel uit het feit dat Blommers ook nog vier leden mocht onderscheiden voor 60 jaar lidmaatschap, te weten: Grietje Vos, Wim van Hoogdalem, Jan Bogerd en Nel Niks. Verder is Petra Pelle 40 jaar lid. Annelies Barnhoorn en dochter Harriet 25 jaar en Bart Blommers 27 jaar. Allemaal kregen ze een oorkonde, een bokaal en bloemen.

Bestuurslid Koby Meijdam vertelt het erg jammer te vinden dat vorig jaar vanwege corona veel wandeltochten niet door konden gaan. Gelukkig hebben veel leden in kleine groepjes gewandeld. Zoals laatst nog de avondwandeling in de Mariënwaard. 

“Maar we hopen toch echt dat we, verwijzend naar het bekende wandelliedje, het komend jaar weer ‘de paden op en de lanen in’ kunnen gaan.”

Mimi van Rossem

Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden