• Impressie van de Glas- en Keramiekbeurs in 2017.
• Impressie van de Glas- en Keramiekbeurs in 2017. Foto: Dick Aanen

Harm Wolthuis stopt met Glas- en Keramiekbeurs

Algemeen 813 keer gelezen

LEERDAM • Harm Wolthuis stopt met de organisatie van de Glas- en Keramiekbeurs. Ook de editie van 2021 gaat dus niet door. 

Zoals zoveel organisatoren van evenementen volgde Wolthuis de corona-persconferenties van premier Marc Rutte en minister Hugo de Jonge met meer dan gewone belangstelling. “Elke aanpassing van de maatregelen maakte het onmogelijk een inschatting te maken over het wel of niet door laten gaan van de beurs”, zegt hij in een brief aan glas- en keramiekliefhebbers. “Na diverse peilingen onder de deelnemers van de beurs merkten we dat ook zij veel twijfels hadden over deelname. Dat begrijpen wij heel goed.”

Wolthuis organiseerde sinds begin jaren negentig dertig beurzen. “Met heel veel plezier en liefde voor het glas...We willen iedereen die hieraan meegeholpen heeft van harte bedanken voor hun inzet, deelname en medewerking. Zij hebben, met ons samen, een boost gegeven aan 30 jaar glaspromotie in Leerdam. Daar zijn we bijzonder trots op. We hopen dat deze energie bewaard blijft voor het Leerdame glas en dat er mooie nieuwe initiatieven zullen ontstaan.”

Carina Riezebos
Als laatste product van de Glas- en Keramiekbeurs komt er nog wel een beursobject 2021, ontworpen door Carina Riezebos. Wolthuis: “Carina Riezebos grijpt met haar ontwerp terug op het allereerste ontwerp van Richard Meitner: ‘de schepping van Adam’. Ze noemt haar object ‘A touch of Eve’. Zoals Meitner het Goddelijke licht in zijn object verwerkte, dat Adam schiep, zo laat Riezebos drie afzonderlijke gebruiksproducten elkaar aanraken als de handen van God en Eva. Ze brengt op een bijzondere manier religie en rituelen in een moderne vorm terug in deze tijd. Een object van deze tijd, dat de balans brengt in de hele serie.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden