• barokorkest Sarabanda.
• barokorkest Sarabanda. Foto: Aangeleverd

Zomerconcert met een barokorkest in Grote Kerk Vianen

Algemeen 260 keer gelezen

VIANEN • De reeks zomerconcerten in de Grote Kerk in Vianen wordt op zaterdag 28 augustus afgelopen met een concert, uitgevoerd door het inmiddels beroemde barokorkest Sarabanda, blokfluittist Sascha Mommertz en traverso speelster Sachiyo Hayashi. 

Op het programma staan vrolijke, licht klassieke werken van Hellendaal, Sammartini, Vivaldi en Telemann. Het concert begint om 16.00 uur. De organisatie is in handen van Muziekpodium, in samenwerking met de gemeente Vijfheerenlanden.

Als opening van dit barokconcert speelt Sarabanda een Concerto Grosso van de Nederlandse componist Pieter Hellendaal voor strijkorkest. Vervolgens zal Sascha Mommertz samen Sarabanda het blokfluitconcert van Sammartini uitvoeren. Dan is Sachiyo Hayashi met orkest te horen in het beroemde fluitconcert ‘Il Gardellino’ (de distelvink) van Vivaldi, die deze compositie ook in een versie voor solo-viool, -hobo, -fluit en strijkorkest bewerkte. Antonio Vivaldi, vooral beroemd om de ‘Vier Jaargetijden’ (Quattro Stagioni) heeft, behalve deze vioolconcerten zeer vele andere soloconcerten geschreven. Vaak voor uiteenlopende combinaties met solo-instrumenten zoals mandolines, schalmeien en theorbes. 

Tot slot treden beide solisten met orkest op in het Concert voor blokfluit en traverso van G.P.Telemann. Alle musici spelen op authentieke instrumenten.

Gratis
De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrije gift zeer gewaardeerd. Meer informatie via EvenBrite.nl. Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via e-mailadres muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden